Hlavní obsah

Bývalý poslanec Wolf se vyhýbá vězení, je na něj vydán zatykač

Právo, hon, tom

Zatykač na bývalého poslance ČSSD Petra Wolfa vydal ve čtvrtek 24. ledna Krajský soud v Ostravě. Wolf byl loni odsouzen na šest let do vězení za podvod s dotacemi, ale doposud se do vězení nenastoupil. Právo o tom ve čtvrtek informoval mluvčí soudu Jiří Křivský.

Foto: Aleš Honus, Právo

Bývalý poslanec Petr Wolf a jeho manželka Hana Wolfová se u soudu zodpovídají z dotačního podvodu.

Článek

Bývalý poslanec měl do vězení nastoupit už před Vánoci. Protože ale nepřebíral poštu, nepodařilo se soudu doručit mu výzvu k nástupu do výkonu u trestu. „Protože se tuto výzvu opakovaně nepodařilo doručit ani policii, vydal dnes soudce příkaz k dodání do výkonu trestu,“ řekl Křivský. To znamená, že policie nyní po bývalém poslanci zřejmě vyhlásí celostátní pátrání.

Šestileté vězení Wolfovi uložil v říjnu Vrchní soud v Olomouci, který tak o rok zpřísnil verdikt Krajského soudu v Ostravě z loňského ledna. O rok soud zpřísnil i původně dvouletou podmínku pro Wolfovu manželku Hanu, která svému muži při podvodu pomáhala. Oběma zároveň zpřísnil i peněžité tresty. Wolf zaplatí místo jednoho miliónu pět miliónů korun, jeho manželka jeden milión korun, zatímco původně měla zaplatit jen 200 tisíc korun.

Firma manželů Wolfových UT 2002 získala podle obžaloby od ministerstva životního prostředí dotace na dva projekty v rámci programu na podporu vědy a výzkumu. Peníze dostala na základě zkreslených a nepravdivých údajů. Manželé tak v letech 2005 až 2007 postupně čerpali více než 11 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám