Hlavní obsah

Škoda po požáru apartmánového domu může být až 4,5 miliónu

Horní Malá Úpa

Škoda, kterou způsobil páteční požár apartmánového domu Klárka v Horní Malé Úpě na Trutnovsku, vyšplhá zřejmě až na 4,5 miliónu korun, jak řekl v sobotu provozovatel objektu Jaroslav Jirotka. Podle něj byl objekt pojištěný, oprava poškozené části začne až během léta.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

"Zimní sezona pro nás určitě končí, ten dům je napůl zdevastovaný. Je to katastrofa, to si nikdo neumí představit," řekl Jirotka. Podle něj dům nabízel ubytování ve čtveřici apartmánů, jeho kapacita byla na zimní sezonu zamluvena na zhruba 90 procent. Podle Jirotky by mohla být příčinou požáru závada na elektroinstalaci. Policie a hasiči ve vyšetřování příčin vzniku požáru zatím pokračují.

Hasiči na místo požáru vyjížděli v pátek po 13:00 hodině, cestu k objektu jim musela upravit sněhová fréza. Mluvčí královéhradeckých hasičů uvedla, že požár vypukl v pokoji pro personál ve druhém nadzemním podlaží. "Požár zpozorovala uklízečka, která po úklidu pokojů otevřela dveře, a vyvalil se hustý kouř. Kvůli zakouřené chodbě žena vyběhla po schodech do vyššího patra, odkud skočila z okna do sněhu," sdělila mluvčí.

Žena vyvázla bez zranění, stejně jako sedm ubytovaných rekreantů, kteří byli v době vypuknutí požáru na sjezdovce. "Poskytli jsme jim náhradní ubytování," řekl Jirotka. Hasičům, kteří zasahovali ve sněhové vánici a mrazivém počasí, se podařilo požár dostat pod kontrolu kolem třetí hodiny odpoledne. Plameny poškodily část prvního podlaží, kde je byt majitele penzionu, chodbu s pěti pokoji pro hosty a stropní konstrukci, řekla mluvčí hasičů.

Podle hasičů jde od požáru chátrající Petrovy boudy o největší požár na hřebenech nejvyšších českých hor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám