Hlavní obsah

Žena ze Svitavska si obarvila vlasy, manžel ji pod výhrůžkou smrtí oholil

Novinky, Ondřej Kořínek
Svitavy

Muži v obci Jevíčko na Svitavsku se nelíbil nový přeliv na vlasech jeho ženy tak hodně, že ji chytil a oholil půlku hlavy strojkem a přitom jí vyhrožoval smrtí. Další den v útocích pokračoval a policisté muže vykázali z domu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minulý čtvrtek v Jevíčku napadl 43letý muž svou manželku, a to několika údery pěstí do hlavy, kterými ženě způsobil zranění na hlavě. Na pomoc ženě přišel soused, který mužovy útoky dočasně zastavil. Dalšímu napadení zabránila až policejní hlídka.

„Manžel napadené seděl ve sklepě a notně popíjel. Výzvu, aby následoval policisty, odmítl splnit. Až hrozba použití donucovacích prostředků přiměla násilníka k poslušnosti. Poté však s hlídkou opět nespolupracoval a chtěl odejít. Následovalo zadržení a použití pout,“ uvedla mluvčí policie Hana Kaizarová.

Dechová zkouška prokázala 1,76 promile alkoholu. Jaké překvapení ale čekalo na policisty při výslechu napadené ženy, která jim sdělila, že den předtím jí manžel oholil půlku hlavy.

„Nelíbil se mu přeliv na vlasech ženy, vzal strojek na vlasy a půlku hlavy jí oholil, přitom jí měl vyhrožovat smrtí,“ konstatovala mluvčí.

Policisté muže na deset dní vykázali ze společného obydlí a sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování, za který si může odsedět až jeden rok ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám