Hlavní obsah

Vidím věž fulneckého zámku, volala zraněná houbařka ze skály

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po osmdesátileté důchodkyni, která vyrazila na houby do okolí Fulneku, museli v pondělí pátrat policisté. Žena při houbaření spadla ze skalního srázu a přivolala si pomoc mobilním telefonem. Nedokázala ale přesně popsat, kde se nachází. O pátrání informoval mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Před třetí hodinou odpolední volala žena svým mobilním telefonem známé, že spadla ze skalního srázu a utrpěla zranění. Nedokázala přesně popsat místo, kde se nachází. Pouze udala přibližný směr a také skutečnost, že vidí věž fulneckého zámku,“ uvedl policejní mluvčí.

Policisté se společně s dobrovolníky a zdravotníky vydali ženu hledat. Před čtvrtou hodinou odpolední ji nalezli a předali záchranářům.

„Žena se zdravotníky komunikovala, kvalita jejího vědomí však byla snížena. Zasahující záchranáři zjistili, že jeví známky podchlazení, má těžké poranění dolní končetiny a zranění v oblasti hlavy,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl a dodal, že pacientka je hospitalizovaná v ostravské fakultní nemocnici.

Policie ocenila duchapřítomnost ženy, která nezpanikařila a zavolala si pomoc. „Ne vždy mají takové příběhy šťastný konec. Při samotném pátrání po ztracených osobách v terénu nám pomůže, když mají u sebe mobilní telefon. V případě jejich ztráty a neschopnosti komunikace způsobené zraněním jsme schopni alespoň lokalizovat přibližné místo, do kterého nasadíme síly a prostředky k záchraně,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám