Hlavní obsah

Opilý mladík sedl do auta a po pár metrech vrazil do zdi

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

S dvěma a půl promile alkoholu si sedl za volant v sobotu v noci na jednom z českobudějovických parkovišť dvaadvacetiletý mladík. Jeho jízda však trvala jen pár sekund. Okamžitě poté, co se rozjel, narazil do zdi. Právo o tom informoval mluvčí městské policie Václav Sup.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nehodu sledovala žena, která okamžitě po nárazu zavolala městskou policii, neboť se už podle chůze domnívala, že muž je silně podnapilý. Strážníci muže našli, jak sedí ve vozidle. Dechová zkouška pak ukázala 2,5 promile. Mladík pak okamžitě začal strážníkům tvrdit, že auto neřídil, ale svědkové tvrdili opak,“ popsal nehodu Sup.

Dodal, že svědci uvedli, že šofér nebyl téměř schopen auto odemknout. Když se mu to povedlo, nastartoval a vrazil do zdi ohraničující parkovací areál. Strážníci proto přivolali hlídku Policie ČR a ta se začala případem zabývat.

Českobudějovická policejní mluvčí Regina Tupá k tomu dodala, že muž byl už vyslýchán za možný přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám