Hlavní obsah

Psi roztrhali v Klokočí stádo koz a ovcí

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útok údajně tříčlenné psí smečky nepřežilo v Klokočí u Turnova skoro celé jedenáctihlavé stádo koz a ovcí. Zvířata z tamní ekofarmy neochránil před šelmami ani elektrický ohradník. Osm zvířat zahynulo v ohradě. Jedna šokovaná ovce a jedna koza patrně zmizely v nedalekém lese. Majitelka psů je připravena škodu uhradit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Nepodařilo se je najít,“ sdělila chovatelka Anna Hudská, která zjistila spoušť ve chvíli, kdy dva psi ještě pobíhali mezi mrtvými a umírajícími zvířaty. „Vylezla jsem na kůlnu a volala policii. Majitelka musela psy nalákat na žrádlo a přivázat je. Šlo prý o křížence labradora s vlkem a nějaké lovecké plemeno,“ popsala Hudská.

Roznětku podle majitelky psů představoval pes procházející okolo kotce se dvěma fenami, z nichž jedna se zrovna hárala. „Měl zvenku probourat kotec a všichni tři potom společně utekli,“ reprodukovala Hudská zprávy náhodných svědků.

Majitelka chce uhradit škodu, lidé jsou přesto naštvaní

"Majitelka psů slíbila uhradit veškerou škodu a byla mi ve všem nápomocná," potvrdila Hudská. Incident navzdory postoji majitelky psů, jejíž psi prý neútočili na zvířata v Klokočí poprvé, vzedmul vlnu odporu v obci i na internetu.

„Majitelku psů lidé šikanují na facebooku, přestože se zachovala  zodpovědně a psy dokonce chtěla sama utratit. Veterinář to odmítl, jelikož ze zákona může utratit pouze nemocná nebo nezvladatelná zvířata. Věc šetříme jako škodní událost,“ sdělil šéf policie v Turnově Milan Drahoňovský.

Zbytečná hysterie, tvrdí poškozená farmářka

Hysterie může v Klokočí vyústit v živelný útok namířený minimálně proti dvojici fen. Lidé se obávají, že by psi mohli napadnout dospělého člověka neřkuli dítě. Podobné vášně vzdor tomu, co psi způsobili, Anna Hudská nepodporuje.

„Nechci, aby to dopadlo tak, že rozvášněná vesnice vezme vidle a vrhne se na jeden dům. Zvlášť, když majitelka psů vzala věc zodpovědně a nebylo nutné případ medializovat jako útok krvelačných bestií,“ tvrdí  chovatelka vyvražděného stáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám