Hlavní obsah

Fantom pražských benzínek. Když nedostane peníze, střílí

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Postarší muž s revolverem v ruce přepadává již několik měsíců pražské benzínové pumpy. Troufl si ovšem také na hernu nebo taxikáře, kterému odcizil auto, a odjel do Lysé nad Labem. Podle policie je tento starší muž nebezpečný, protože už střílel na obsluhu jedné čerpací stanice.

Neznámý muž přepadává čerpací stanice v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž oblečený v rybářské čepici s šálou nebo širokou lékařskou náplastí přes obličej si vybírá pražské čerpací stanice už několik měsíců hlavně v Praze 9, ale přepadl také hernu nebo taxikáře.

„Lupič středního věku je nebezpečný, protože v jednom případě dokonce vystřelil na obsluhu čerpací stanice na Praze 9, a to jen proto, aby obdržel hotovost,“ sdělila Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová.

K dalšímu násilnému činu se tento muž odhodlal 15. srpna, když se nechal svézt vozidlem taxi do Horních Počernic, aby údajně vyzvedl kamaráda. Jízda však trvala jen několik minut a poté na řidiče vytáhl revolver a domáhal se cenností. Taxikář však stihl včas utéct.

Foto: Policie ČR

„Lupič pak s vozidlem odjel k vlakovému nádraží do Lysé nad Labem, kde vozidlo zanechal i s poškozeným taxametrem. Kriminalisté se tak domnívají, že hledaný muž by mohl mít určité vazby na město Lysá nad Labem anebo blízké okolí a s největší pravděpodobností využívá k dopravě železnici,“ upozornila pražská policejní mluvčí.

Muž si loupežemi „vydělal“ již 150 tisíc korun a policie ho spojuje s celkem sedmi přepadeními v Praze.

Pachatel je ve věku kolem 55 let, vysoký asi 180 centimetrů, střední postavy s poměrně větším břichem, má pravděpodobně světlé až šedivé vlasy. Hovoří plynule česky a bez přízvuku.

Policie uvítá jakékoliv informace o totožnost nebo pobytu podezřelého muže na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám