Hlavní obsah

Řidič srazil v Opavě na chodníku dvě děti venčící psa

Právo, den
Opava

Nešťastně skončila v pondělí vycházka se psem pro dvě děti v Opavě-Kateřinkách. Na chodníku je zezadu srazilo osobní auto. Dvanáctiletý chlapec a stejně stará dívka skončili s vážnými zraněními ve Slezské nemocnici v Opavě. Jejich maltézský psík srážku s opelem nepřežil. Třiapadesátiletý řidič vozu je podezřelý z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Prvotním šetřením opavští policisté zjistili, že řidič měl nejspíš mikrospánek, při kterém přestal ovládat své vozidlo, najel na chodník a narazil zezadu do dětí se psem. Nehoda se stala v pondělí kolem 15:45 na ulici Rolnické, když šly děti od areálu Stříbrného jezera,“ popsal událost opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Obě děti podle něj utrpěly těžká zranění dolních končetin. Dvě sanitní vozidla je převezla do Slezské nemocnice. Řidič a spolujezdec žádná zranění při nehodě neutrpěli.

„Orientační dechová zkouška alkohol u řidiče neprokázala. Také test na drogy byl negativní. Vše je předmětem dalšího policejního šetření,“ shrnul Černohorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám