Hlavní obsah

Traktorista objevil u Žlutic mrtvolu polonahé ženy se zohaveným obličejem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štoutov

Mrtvolu polonahé ženy se zohaveným obličejem ležící na trávě u potoka mezi osadou Štoutov a obcí Čichalov u Žlutic na Karlovarsku objevil ve čtvrtek před devátou večer místní traktorista, když se vracel z pole z práce domů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policie prostor, kde bylo ve Štoutově na Karlovarsku nalezeno tělo, znepřístupnila páskou.

Článek

Policie má podezření, že 22letá místní žena byla zavražděna přítelem, se kterým v obci asi rok žila v karavanu a chovala s ním domácí zvířectvo. Muž se totiž podle výpovědí místních obyvatel při příjezdu policie bodl šroubovákem do hrudi a stehna a na policisty poštval svých několik psů.

"Vracel jsem se z pole domů a projížděl jsem okolo studny, kde se napájí dobytek, když jsem spatřil tělo mladé ženy,“ popisoval pro Právo traktorista Radek Ažaltovič z Čichalova.

„Zastavil jsem a šel blíž asi na pět metrů. Uviděl jsem, že má zohyzděnou tvář. Na sobě měla jen tričko, jinak byla od pasu dolů nahá. Ruce měla složené na prsou,“ pokračoval muž.

„Ten pohled byl opravdu hrozný. Ta žena měla v hlavě díru, zřejmě od nějakého nástroje. Vypadalo to, jakoby jí tam někdo v té studně máchal. Mám ten strašný pohled na zakrvácenou hlavu pořád před sebou. Tohle se fakt nevidí každý den,“ dodal zdrceně s tím, že okamžitě po nálezu přivolal na místo policii.

Policie zatím mlčí

„Před 21. hodinou policie zajistila u Žlutic tělo ženy bez známek života,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová. „O několik minut později byl zadržen muž, o kterém si myslíme, že je pachatelem zvlášť závažného zločinu,“ pokračovala policejní mluvčí, podle které muž nebyl dosud obviněn. „Vzhledem k počátku vyšetřování se nebudeme k případu více vyjadřovat,“ dodala.

O tom, že vrahem byl nejspíše zadržený přítel mladé ženy, svědčí slova traktoristy. „Když za ním přijela policie, tak si nejdříve vrazil šroubovák do srdce a pak do stehna. Poté na policisty poštval psy,“ uvedl Ažaltovič.

Policie podle všeho stále nemá v ruce vražedný nástroj. V pátek totiž prohledávali okolí nálezu mrtvé ženy, louky okolo a rovněž opuštěná hospodářská stavení ve Štoutově v rojnicích desítky policistů a také služební pes. „Jakým způsobem žena o život přišla a kde konkrétně, nechceme zatím specifikovat,“ dodala Böhmová.

Pár měl problémy s alkoholem

Mezi místními se hovoří o mačetě jako o vražedném nástroji. „Slyšela jsem, že měla ten obličej useknutý. Je to strašný, taková fešanda to byla. Rodiče aby se teď zbláznili,“ uvedla se slzami v očích sousedka mladého páru, který žil poblíž v obestavěném karavanu.

„Chovali tam koně, kozy, kačeny - všechno měli na prodej. Často ale pili. Když jsem tam šla před časem připustit kozu, tak nechtěl peníze, ale flašku alkoholu. Říkal, že pije všechno,“ popisovala starší žena. „Opravdu dost pili, tohle by normální člověk přeci neudělal,“ potvrdil problémy s alkoholem traktorista.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policisté prohledávali opuštěná hospodářská stavení, zřejmě hledali vražednou zbraň

Za smrtí mladé ženy, která podle místních pocházela z Prahy a ve Štoutově žila zhruba jeden rok, mohly být podle jedné z vyšetřovacích verzí partnerské rozepře. Nikdo z místních ale pár nikdy neviděl v hádce. „Byl to hodný a kamarádský kluk. Vůbec bych do něj neřekl, že by byl něčeho takového schopný,“ podivoval se jeden z chalupářů, který se s mužem občas vídal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám