Hlavní obsah

Dva lidé spadli do žumpy, vyprošťovali je hasiči

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidi v bezvědomí vyprošťovali ze žumpy ve středu odpoledne hasiči v třinecké místní části Oldřichovice. Do žumpy zřejmě spadli při jejím čištění. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Na místo byly vyslány jednotky ze stanic Třinec a Frýdek - Místek. Hasiči zjistili, že se v žumpě nacházejí dvě osoby,“ uvedl. Svědci podle něj uvedli, že se jedná o dědu s vnukem. „Pravděpodobně žumpu čistili a ze zatím neupřesněných okolností do ní spadli,“ doplnil Faster s tím, že v téměř tři metry hluboké žumpě bylo asi půl metru močůvky.

Při příjezdu hasičů na místo události tam již zasahovaly posádky záchranné služby z Třince a letecké záchranky z Ostravy. „Jednu osobu již zafixoval lanem za ruku záchranář letecké záchranné služby, který po žebříku do žumpy vlezl. Hasiči osobu v bezvědomí vytáhli ven. Druhou osobu zajistil v žumpě příslušník hasičského sboru a pomocí hasičského opasku a záchranného lana hasiči osobu v bezvědomí vytáhli,“ popsal Faster.

Postižené předali do péče záchranářů, pomohli zraněné ošetřit a naložit je do vrtulníku a sanitky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám