Hlavní obsah

Znuděná skupina mužů podpálila v Brně auto

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Poflakovaní po nočním Brně se rozhodla zpestřit velmi netradičně trojice mužů. Do oka jim v městské části Kohoutovice padlo zaparkované audi a vzhledem k tomu, že v okolí nebylo ani živáčka, rozhodli se ho povedení kumpáni zapálit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozbili proto okno a podpálili interiér auta. Jenže při jejich konání je přeci jen někdo viděl - zpoza křovin totiž nepochopitelnou zábavu sledoval muž, který šel kamarádovi zkontrolovat nedaleko ležící objekt sběrných surovin. Nečekaný svědek nelenil, ihned vytočil linku 158 a pachatele popsal operačnímu důstojníkovi.

Policejní hlídky žháře podle popisu dostihli o několik ulic dál. „Při sepisování výslechu nikdo z osádky nedokázal vysvětlit, proč vlastně auto zapálili. Když chtěl vyšetřovatel zaprotokolovat odpověď „nevím“, jeden z pachatelů to odmítl s tím, že nechce vypadat jako blbec,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté po výslechu trojici propustili na svobodu, aby se po třech dnech opět setkali - tentokrát kvůli pokusu krádeže kol z osobního auta. Vzhledem k tomu, že u členů partičky nešlo o žádný ojedinělý prohřešek proti zákonům, hrozí jim nyní až tři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám