Hlavní obsah

Z vybuchlého letadla v Ruzyni zbyla jen hromada trosek

– Praha
Novinky, val

Sobotní požár letadla ATR-42 v jednom z hangárů pořádně vyděsil personál i zasahující hasiče. Po explozi a následném požáru stroje ČSA zbyla několikasetmiliónová škoda. Jak dokazuje videozáznam přímo z hangáru, kde hořelo, z letadla zbyly jen ruiny.

Z vybuchlého letadla v Ruzyni zbyla jen hromada trosekVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Letadlo shořelo v sobotu po deváté hodině večer v hangáru F. Výbuch nastal údajně při čištění stroje a manipulaci s benzínem. Jak ale uvedla policejní mluvčí Pavlína Adamcová, přesnou příčinu požáru objasní teprve vyšetřování. [celá zpráva]

Požár si naštěstí nevyžádal žádné oběti, přesto se ale škody mohou podle odhadu hasičů vyšplhat až na 200 miliónů korun.

ATR 42 je dvoumotorový turbovrtulový dopravní letoun určený pro kratší regionální tratě. Dlouhý je téměř 23 metrů, rozpětí má necelých 26 metrů.  Přepravní kapacita je 50 lidí.

Jak upozornila Adamcová, na místo nehody naštěstí rychle přispěchali letištní hasiči, kterým se požár podařilo uhasit v krátké chvíli. Škoda jinak mohla být i vyšší. Pražští hasiči, kteří na místo dorazili v počtu čtyř jednotek, zasahovali jen jako záloha.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Z vybuchlého letadla v Ruzyni zbyla jen hromada trosek.

Reklama

Výběr článků

Načítám