Hlavní obsah

Duchapřítomný řidič hasil zahradní hadicí kamión a halu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Škodu za milión korun způsobil v neděli odpoledne požár tahače v Tovačovské ulici v Přerově. Poničil nejen vozidlo, ale i budovu chladírny, vedle které byl kamión zaparkován. Ještě větší škodě pravděpodobně kromě zásahu hasičů zabránila duchapřítomnost řidiče.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zničil tahač návěsů a poškodil plášť budovy, u které stál.

Článek

„Požár zasáhl kabinu řidiče a vlivem tepla došlo k poškození termoizolační stěny chladírny. Řidič pohotově ještě před příjezdem hasičů pomocí zahradní hadice ochlazoval plášť chladírny a palivovou nádrž vozidla,“ řekla Právu v pondělí mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hasiči podle ní po příjezdu na místo začali hasit požár vysokotlakým proudem s použitím těžké pěny za využití dýchací techniky. Současně také vodou ochlazovali izolační stěnu chladírny.

„Po likvidaci požáru hasiči rozbrušovací pilou otevřeli obvodový plášť chladírny a termokamerou zkontrolovali její vnitřní a vnější stěny. Rychlým zásahem byl uchráněn návěs vozidla,“ dodala mluvčí. Na vozidle vznikla škoda 800 tisíc korun, na budově 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám