Hlavní obsah

Při nehodě těžce zranil dva cyklisty, pak ujel nechat si spravit auto

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Těžká zranění způsobil dvěma cyklistům 44letý řidič škodovky v beskydské obci Kunčice pod Ondřejníkem. Po nehodě z místa ujel, aniž by zraněným poskytl pomoc. Policie ho nyní po necelých dvou týdnech vypátrala a zjistila, že už stačil na svém autě vyměnit poškozené díly. Navíc vyšlo najevo, že už mu byl dříve vysloven zákaz řízení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala 14. května, auto narazilo postupně do dvou cyklistů, kteří jeli za sebou. "Řidič se u nich ani nezastavil a zbaběle ujel, aniž by těžce zraněným mužům poskytl první pomoc. Cyklisté skončili v příkopu," řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Díky svědeckým výpovědím se policii podařilo řidiče po deseti dnech vypátrat. "Muž se k činu doznal. Nepomohlo mu ani to, že automobil opravil a poškozené fragmenty vozu vyměnil za nové. Vzhledem k jeho chování po této nehodě nás nepřekvapilo, že mu byl již dříve vysloven zákaz řízení za jízdu pod vlivem alkoholu," dodal Starzyk.

Řidič již čelí obvinění z přečinu těžkého ublížení na zdraví a neposkytnutí první pomoci, za což mu hrozí trest v odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám