Hlavní obsah

Na Karlovarsku spadl ultralight, ve vraku našli záchranáři dva mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Dva mrtvé si vyžádal sobotní pád ultralehkého letadla v Kosmové u Toužimi na Karlovarsku. Stroj po zřícení mimo obytnou zástavbu shořel. Záchranáři zatím neznají totožnost obětí.

Foto: Hasičský záchranný sbor

Záchranáři už na místě havárie nemohli nikomu pomoci.

Článek

Dvě ohořelá těla našli záchranáři v troskách malého sportovního letadla, který se v sobotu po 19:00 zřítilo na pole u Kosmové.

Svědci, kteří nehodu ohlásili záchranářům, podle mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbory Silné viděli, jak z letadla před pádem někdo vyskočil s padákem. To se však nepotvrdilo. "Na místě jsme ale nalezli jen dvě mrtvá ohořelá těla," uvedla Silná.

"Malé sportovní letadlo se zřítilo na pole nedaleko obce Kosmová u Toužimi na Karlovarsku. Po dopadu se vznítilo a začalo hořet," uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. "Po uhašení hořícího letadla byla ve vraku letadla nalezena dvě ohořelá těla," dodal Kasal s tím, že u letecké havárie zasahovaly tři hasičské jednotky.

Příčiny letecké nehody zatím nejsou známé. "Provádíme na místě šetření," uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Martina Hrušková. V blízkosti Kosmové je v Přílezech u Toužimi sportovní letiště, jehož personál nechtěl o havárii po telefonu hovořit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám