Hlavní obsah

V centru Prahy hořel historický dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na rohu Křižovnické a Veleslavínovy ulice v centru Prahy hořela v sobotu odpoledne střecha domu. Podle očitých svědků hrozilo, že plameny přeskočí na další budovy. Hasičům se ale kolem 16:20 podařilo dostat oheň pod kontrolu. Nikdo se nezranil. Hasiči na místě ještě v sedm večer za asistence policie zasahovali.

Foto: ČTK

Křižovnické ulici v centru Prahy začala 9. dubna odpoledne hořet střecha domu. Podle očitých svědků hrozí, že plameny přeskočí na další budovy. Na místě zasahují asi tři desítky hasičů, jsou tam i policisté a záchranná služba.

Článek

Jedná se o historický dům nazývaný U Pergamentu, v jehož přízemí se nachází Pivnice U Rudolfina. Obyvatelé domu i hosté restaurace budovu ještě před příjezdem hasičů sami opustili. "Nebylo třeba nikoho evakuovat," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Vyšetřovatelé stanovili výši škody na tři milióny korun. Příčina vzniku požáru zatím není známa.

Hasiči v sobotu večer podle Adamcové odčerpávali vodu z půdy. Podle mluvčí už je nyní jasné, že čtvrté patro, na které půda navazuje, je neobyvatelné. Hasiči předpokládali, že zásah ještě potrvá asi do 20:00. Kouř z velkého požáru, který vypukl po 15:00, se ze střechy valil i do okolních ulic, cítit byl například i v okolí Václavského náměstí.

Hasiči jej hasili ze tří vysokozdvižných žebříků, podle svědků na zem padaly kusy střechy. Kvůli zásahu hasičů byla v místě omezena doprava. Pro veškerou dopravu bylo uzavřeno nábřeží od náměstí Jana Palacha po Národní divadlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám