Hlavní obsah

Policisté v Ostravě zatkli podvodníka, vypadá jako Otík ze známé komedie

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Je strašně upovídaný a vypadá jako Otík z filmu Vesničko má středisková. Takový popis dostali ostravští kriminalisté od několika seniorů, ke kterým se v posledních čtyřech měsících pod lstivou záminkou vloudil do bytu podvodník a okradl je dohromady údajně o zhruba čtvrt miliónu korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policisté falešného opraváře v minulých dnech zatkli a zjistili, že jde o stejného podvodníka, kterého policie obvinila za sérii podobně provedených krádeží už v minulém roce. Rozhodnutím soudu ale obviněný muž pobýval na svobodě. Předtím byl přitom odsouzen už třináctkrát a za mřížemi strávil 18 let svého života.

Po obvinění, které mu policisté sdělili v minulém roce, však muž kupodivu ve vazbě nebyl. To mu umožnilo další podobné zločiny, kterých se od června do 8. září podle policie dopouštěl na ostravských sídlištích Zábřeh, Bělský Les, Hrabůvka a Poruba.

„Záminky ke vniknutí do bytů byly typické – ve dvou případech to bylo zajištění levnějšího digitálního příjmu, jednou oprava zvonku, dvakrát zakoupení staršího televizoru, jednou oprava plynového sporáku a kontrola plynu,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Kriminalisté muže obvinili a nyní čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby.

Posteskla si, že policie opakovaně nabádá seniory k opatrnosti, oni však stále znovu pouštějí domů úplně cizí osoby, které je náhodně osloví na ulici nebo zazvoní u jejich bytu. Nicméně naznačila, že tentokrát bylo velmi výmluvnému muži těžké odolat, protože dokázal své oběti svou dobrou výřečností dostat tam, kam chtěl. „Muž byl velmi žoviální a extrémně výmluvný,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám