Hlavní obsah

VIDEO: Nelegální továrna na cigarety vyrobila až 2500 kusů za minutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA
Aktualizováno

Celníci a policisté při víkendové akci Astor zaměřené na nelegální výrobce cigaret zadrželi na několika místech v Česku 29 lidí. U nich nalezli tři palné zbraně. Zabavili také 71 tun tabáku, 24 miliónů cigaret. V Letech u Dobřichovic přitom objevili linku, která byla schopna vyrobit 2 500 cigaret za minutu.

Článek

Podle celníků byla akce Astor největší za poslední dva roky. Probíhala od pátku a poslední domovní prohlídky skončily v úterý nad ránem.

"Policie při akci zadržela 29 lidí a zadržela tabák a cigarety v hodnotě nejméně 134 miliónů korun," řekl Novinkám mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták.

Z 29 zadržených mužů bylo 27 vietnamské národnosti. Zbylí dva byli Češi, kteří jsou rovněž obviněni s návrhem na vazbu.

Kromě zbraní a tabáku nalezli celníci spolu s policisty tři pěstírny marihuany a u zadržených celkem 5 miliónů korun v hotovosti.

Vyrobené cigarety směřovaly jak do tržnic, tak do kamenných obchodů a večerek provozovaných právě Vietnamci.

Celníci a pracovníci České obchodní inspekce v loňském roce na tuzemském trhu zabavili 1,88 miliónu kusů padělků značkových výrobků v odhadované hodnotě bezmála 2,4 miliardy korun, která byla meziročně o zhruba 155 miliónů korun vyšší.

Plagiátoři přitom podle odborníků používají stále dokonalejší metody, pomocí kterých se snaží vyhnout odhalení a postihu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám