Hlavní obsah

Koronavirus neexistuje, myslel si populární svalovec. Nakazil se a zemřel

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dmitrij Stužuk, třiatřicetiletá ukrajinská fitness hvězda internetu, zemřel v souvislosti s onemocněním covid-19, jak na sociálních sítích potvrdila jeho exmanželka. Stužuk před smrtí přiznal, že o existenci viru pochyboval, a to až do doby, kdy se sám nakazil.

Foto: Profimedia.cz

Stužuk se koronavirem nakazil zřejmě v Turecku.

Článek

Instagramový účet Ukrajince sleduje přes milion lidí, a právě prostřednictvím sociální sítě se Stužuk svěřil s nákazou koronavirem. Nakazit se měl v Turecku, léčba probíhala na Ukrajině, jak uvedl britský Daily Mail.

Smrt propagátora zdravého životního stylu potvrdila v dojemném příspěvku o osm let mladší bývalá manželka Sofia, se kterou měl Stužuk tři děti, posledního půl roku ale žili odděleně.

Foto: Profimedia.cz

Jeho stav vyžadoval hospitalizaci.

Sám Stužuk svým fanouškům před několika dny sdělil, jak s nemocí bojuje. „Patřil jsem k těm, kteří si mysleli, že nic jako covid-19 neexistuje. Až do doby, kdy jsem se nakazil,” přiznal vážnost onemocnění.

Doplnil, že se v Turecku probudil s oteklým krkem a dýchacími problémy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sofia Stuzhuk (@sofia_stuzhuk), Říj 17, 2020 v 8:20 PDT

Po návratu na Ukrajinu byl pozitivně testován a jeho stav si vyžádal hospitalizaci v kyjevské nemocnici, odkud sdílel fotografii s kyslíkovou maskou. „Nemocnice byla přeplněná, některé pacienty ošetřovali dokonce na chodbách,” uvedl Ukrajinec a varoval ostatní, aby situaci nezlehčovali.

Po osmi dnech byl propuštěn z nemocnice domů a jeho stav měl být „stabilizovaný”. Jak ale uvedla Sofia, po několika hodinách musel být opět převezen do nemocnice, když se jeho stav prudce zhoršil. Upadl do bezvědomí, selhalo mu srdce a bojoval o život. Později v nemocnici zemřel.

„Náš vztah nebyl dokonalý, ale myslím, že nám oběma hodně dal. Za naše tři krásné děti ti zůstanu vděčná do konce života. Je mi to tolik líto. Děkuji ti za všechno,” napsala mimo jiné Sofia na svůj instagramový účet, který sleduje pět milionů uživatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám