Hlavní obsah

Zmrazení hemeroidů - jako nová metoda léčby

Novinky, Mediceum Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední průzkumy ukazují, že hemoroidy trpí až 70% populace. Hemoroidy jsou velice nepříjemné onemocnění, které se vyskytuje v oblasti konečníku.

Anurex + aplikátor

Článek

Jedná se o zduřelou žílu, která se obvykle nachází cca 2 - 3 cm hluboko v řitním otvoru a v pokročilejším stádiu může vyhřezávat i mimo řitní otvor. Typickými projevy tohoto onemocnění jsou svědění, pálení, bolest a také krvácení při, nebo po vyprazdňování stolice.

Doposud nejčastěji používaným a známým způsobem léčby hemoroidů je způsob farmakologický. Ten však není vždy doporučován s ohledem na alergie, interakce s jinými přijímanými léky a také nežádoucí účinky při jejich užívání. Jako podpora léčby se často užívají různé potravinové doplňky, masti, čípky a koupele, avšak tyto metody mají často jen přechodný a omezený terapeutický efekt.

Současná věda nabízí také jednu z nešetrnějších metod léčby a to léčbu mrazem – “kryoterapie hemeroidů”, která je velmi efektivní a přitom se provádí v intimním domácím prostředí, a to samotným pacientem. Jedná se o speciální aplikátor o přibližné velikost malíčku, který se zavádí na cca 10 minut do řitního otvoru. Použití je velmi jednoduché a přitom účinné.

Tato “kryosonda” se nazývá Anurex a byla vyvinuta ve Spojených státech Amerických.

Klinické studie prováděné v USA, Kanadě, Španělsku a Německu prokázaly 95% účinnost tohoto patentovaného zdravotnického prostředku.

Náklady na tento výrobek jsou vyšší, avšak ve srovnání s častým kupováním tablet, mastí a čípků se jedná o velice ekonomický způsob, jak se rychle zbavit hemoroidů v pohodlí domova bez nutností návštěvy lékaře.

Výběr článků

Načítám