Hlavní obsah

Wood Seeds – kvalitní recenze a konzervativní výnosy

Komerční článek

Stále víc českých domácností řeší, jak naložit s rodinnými úsporami, které jim doslova před očima požírá inflace. Podle ekonomů je v současné době nejrozumnější část peněz investovat. Do vlastního vzdělávání, nebo třeba i do akcií a dluhopisů.

Foto: ingimage

Wood Seeds – kvalitní recenze a konzervativní výnosy

Článek

„Zájem je nyní zejména o emise společností, které svojí činností přesvědčí investory o tom, že podstupované investiční riziko je bez jejich výrazných obav plně přijatelné a mají skvělé recenze,“ říká Milan Kroupa, šéf analytického oddělení portálu czdluhopisy.cz Podle Kroupy je jedním slibných odvětví třeba dřevozpracující průmysl a lesnictví.

„Právě dřevařské, lesnické a těžařské firmy se rozhodly vydávat vlastní emise podnikových dluhopisů – korporátní dluhopisy. Investoři díky těmto dluhopisům realizují atraktivní zisky, neboť nárůst cen dřeva umožňuje těmto firmám poskytnout svým věřitelům vysoký úrok jako výnos těchto dluhopisů,“ vysvětluje analytik s tím, že dluhopisy jsou vhodným investičním nástrojem, který může fungovat jako doplněk portfolia pro drobné střadatele.

Foto: woodseeds

Wood Seeds – naši lesní hospodáři

„Jedním z úspěšných lesních hospodářů a následných zpracovatelů dřeva je třeba společnost Wood Seeds, která již druhým rokem úspěšně nabízí své podnikové dluhopisy,“ uvádí Kroupa. V současné době portfolio dluhopisů Wood Seeds zajišťuje výnos 8,8 až 9,5 procenta, což převyšuje aktuální míru inflace. Ta podle ČSÚ v květnu 2022 dosáhla 8,1 procenta.

Z hlediska výnosu a rozsahu zajištění tak lze emise korporátních dluhopisů Wood Seeds považovat za konzervativnější a vykazující nižší míru rizika. To vše korunuje i ekologický bonus. Dřevo je totiž přirozeným úložištěm oxidu uhličitého a výsadba lesů je tak jedním z klíčových faktorů v boji proti globálnímu oteplování.

Foto: woodseeds

Wood Seeds – výsadba lesů

Aktuálně nabízí společnost Wood Seeds celkem tři emise korporátních dluhopisů se zaměřením na lesní výrobu se splatností do tří let. Dvě emise jsou nezajištěné, třetí je jištěna zástavním právem. Všechny emise jsou schváleny Českou národní bankou. Více informací na stránkách emitenta www.woodseeds.com.

Ve střednědobém horizontu by růstový potenciál měly navýšit investice. Firma podle zveřejněných údajů v posledním období vysadila na zhruba 17 hektarech 106 tisíc stromů s mírnou převahou listnatých dřevin a vlastní již cca 350 hektarů lesa. V současné době navíc Wood Seeds  investuje do výstavby dřevozpracujícího závodu v Břasích a skladového závodu v Jesenici, ty zahájí činnost v roce 2023. Celková Aktiva firmy dosáhly ke konci roku 2021 hodnoty 202 mil. Kč, v dnešní době už přes 300 mil Kč, zásoba dřevní hmoty je v hodnotě 400 mil. Kč.

Výběr článků

Načítám