Hlavní obsah

Využijte potenciál prázdného dětského pokoje – zrekonstruujte ho a bydlete lépe

Novinky, Raiffeisen stavební spořitelna a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti již natrvalo odešly z domova a vy možná bojujete se syndromem prázdného hnízda. Není, ale nic lepšího, než se k tomu postavit čelem. Vezměte odchod svých potomků jako nový impulz, jak zlepšit své bydlení, a bývalý dětský pokoj přestavte.

Využijte potenciál prázdného dětského pokoje – zrekonstruujte ho a bydlete lépe

Článek

Přestavbou proti nostalgii

Mnoho rodičů udržuje opuštěnou místnost jako skanzen a přitom si neuvědomuje, kolik metrů čtverečních tento prostor zabírá. Nepodléhejte proto zbytečně nostalgii. Pokoj, který nyní máte opět pro sebe, patřičně využijte. Možná jste už dlouho toužili po místnosti, kde se můžete věnovat svým zájmům.

„Podle našeho průzkumu se otázkou, jak naložit s prázdným dětským pokojem, zabývá jen třetina z nás,“ potvrzuje Jitka Jechová z Raiffeisen stavební spořitelny. „Nejčastěji z něj vznikne místnost pro hosty, pracovna či větší ložnice. Inspirativní mohou být ale i nápady jako je posilovna, odpočívárna či pokoj pro vnoučata.“

Financování rekonstrukce

Rozhodnete-li se pro modernizaci prázdného pokoje, jednou z nejvýhodnějších možností financování je překlenovací úvěr od stavební spořitelny. „Pro tyto účely nabízíme úvěr REKOpůjčka. Ten získáte až do 500 000 korun bez zajištění, aniž byste nejprve museli být naším klientem,“ dodává Jitka Jechová. Více na www.rsts.cz.

Výběr článků

Načítám