Hlavní obsah

Vyhrál stamiliony. Peníze ale rozházel a skončil na dávkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž za Anglie vyhrál v loterii 500 miliónů korun, ale veškeré peníze záhy utratil a nakonec skončil na ulici. Říkáte si, že utratit půl miliardy není možné za celý život? Kdepak! Angličan Michael Carroll to dokázal za pár měsíců. A zdaleka není sám.

Tenhle muž vyhrál 500 miliónů. Dnes žije na ulici.

Článek

V nedávné historii totiž najdete desítky případů z celého světa, kdy radost výherce pohádkového jackpotu vystřídala za několik měsíců chudoba a pád na úplné dno. Jak je to možné? V podstatě všechny tyto případy mají velmi podobné rysy. Jakmile výherce obdrží peníze na účet), začnou se kolem něj hemžit desítky „nejlepších kamarádů“, kteří přijdou s fantastickými podnikatelskými projekty, na které potřebují drobnou investici v řádu pár miliónů.. Dorazí i členové rodiny i jejich známí, že potřebují nutně půjčit na čas nějaké peníze. Což samozřejmě vytváří pro onoho šťastlivce zcela bezvýchodnou situaci – buď peníze nepůjčí a okamžitě je obviněn z lakomství a rodina či přátelství je záhy u konce, nebo je půjčí, ale pak se s nimi v podstatě může rozloučit. Vždyť on, takový boháč, přece může počkat. Konec pak bývá méně pohádkový – ztráta všech peněz, zaměstnání, přátel i rodiny a život na ulici. Dotyčnému Angličanovi zbylo z oněch 500 miliónů na účtu 21 korun.

Jak tomu ale čelit? Před několika lety přišly zahraniční loterie s novým konceptem nazvaným „set for life“, tedy ve volném překladu „zajištěn na celý život“. O co jde? Výherce jackpotu neobdrží celou obří sumu najednou – dostane pouze první část, za kterou si může koupit dům a auto, poplatit dluhy, zaplatit dětem vzdělání a zbytek mu je zasílán v pravidelných měsíčních splátkách po několik let. Může si tak dovolit žít v luxusu, plnit si všechna svá přání, procestovat celý svět bez sebemenšího rizika, že by o své peníze přišel.

A tento typ loterie nyní konečně dorazil na začátku března i k nám. Nabízí jej anglická společnost Lottovate pod názvem „Životní výhra“. Vsadíte si šest čísel, a pokud všechny z nich trefíte, tak získáte pohádkových 100 miliónů korun. A to tak, že 10 miliónů obdržíte ihned na ruku a následně vám každý měsíc přijde na účet 250.000,- korun po dobu 30 let. V podstatě už si tak můžete do konce života jen užívat bez rizika, že byste o svoje peníze mohli přijít. Ty jsou totiž ihned po výhře připsány separátní bankovní účet, z nějž jsou následně zasílány na konto výherce.

Hlavní výhru vám může zajistit jen jeden sloupec, za který zaplatíte 60 korun a slosování se koná pod dohledem notáře každou neděli v 18.30.

Pokud si chcete zahrát si novou loterii o 100 miliónů korun bez rizika ztráty vyhraných peněz, tak stačí kliknout sem: „Životní výhra 100 miliónů

Výběr článků

Načítám