Hlavní obsah

Vrchol JazzFestu Brno obstará klavírista Chick Corea, na podzim přijede okouzlující Diana Krall

Novinky, JAZZFESTBRNO AHEAD, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival JazzFestBrno vyvrcholí 4. května v Bobycentru koncertem dvaadvacetinásobného držitele ceny Grammy Chicka Corey. Na festival přijede vůbec poprvé v triu, které je považováno za královskou jazzovou disciplínu.

Chick Corea na JazzFestu zahrál už dvakrát a pokaždé před vyprodanou halou. Nejinak tomu zřejmě bude i při jeho letošním vystoupení

Článek

Pětasedmdesátiletý umělec nepolevuje ve svém vlivu na současnou scénu, o čemž svědčí ceny Grammy, jež vyhrává v posledních letech. Invenční skladatel, improvizátor a klavírní mistr v průběhu svého muzikantského života prozkoumal překvapivé množství hudebních stylů – od avantgardy přes bebop k jazzrockové fúzi, latinskoamerické a tradiční španělské hudbě, dětským písním a komorní i symfonické hudbě. „Na festivalu JazzFestBrno zahrál naposledy předloni společně s Bobbym McFerrinem ve vyprodané hale Vodova. Tentokrát přijede Chick Corea na festival s triem, v němž mu sekundují basový mistr triové disciplíny Eddie Gomez a nejvyhledávanější současný jazzový bubeník Brian Blade,“ říká umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka.

Charismatická kanadská zpěvačka a klavíristka Diana Krall při své brněnské premiéře představí novou desku Turn Up The Quiet

JazzFestBrno uzavře koncertem Chicka Corey svoji hlavní jarní část, ale už nyní se příznivci jazzu mohou těšit na další velkolepý zážitek. Na 20. září totiž pořadatelé připravili speciální festivalový koncert Diany Krall. Charismatická zpěvačka a vynikající klavíristka zahraje v Brně vůbec poprvé. Online prodej vstupenek na její koncert v DRFG Areně i na koncert Chicka Corey v Bobycentru najdete na www.jazzfestbrno.cz.

Výběr článků

Načítám