Hlavní obsah

Vláknocementová střešní krytina Dolmen a Bravan firmy Cembrit

Komerční článek

Stavíte nový dům nebo jen rekonstruujete starou střechu a chcete, aby výsledný vzhled vaší střechy vytvářel dojem, že je z břidlice a přitom jste nezaplatili cenu, jako za přírodní materiál? Pak se určitě podívejte na novinku firmy Cembrit, tradičního a spolehlivého výrobce vláknocementových krytin, který působí na našem trhu již více než 100 let.

Cembrit

Článek

Střecha jako z břidlic

Cembrit přináší na náš trh novou řadu výrobků Dolmen a Bravan, které vychází z úspěšné, léty prověřené vláknocementové střešní krytiny Anglický obdélník.

To co oba výrobky od ostatních odlišuje a činí je jedinečnými, jsou jejich zajímavě řešené hrany, vytvořené pomocí technologie štípaní. Takto upravené hrany jsou následně přebarveny. Krytina pak vytváří typický vzhled břidlice. Je možné také zvolit strukturovaný povrch krytiny a tím umocnit dojem a vzhled povrchu z přírodního kamene.

Výrobky se štípanými hranami jsou zajímavou inovací v oblasti krytin napodobující přírodní břidlici a nejenže skvěle vypadají, ale na rozdíl od přírodní břidlice váží o polovinu méně. Neopomenutelnou výhodou je i daleko nižší cena.

Zajímavostí je, že inspirací pro tvar střešních krytin Dolmen a Bravan se staly impozantní kamenné stavby z  doby neolitické (cca 4000 př.n.l.), nesoucí název Dolmeny. Byly to pravděpodobně hroby, které byly postaveny ze tří nebo více kolmých kamenů, které přikrýval jeden velký plochý kámen, tvořící střechu celé konstrukce.

Cembrit

Nápad upravit stávající výrobky Cembrit štípáním hran vznikl pro potřeby rekonstrukcí historických budov. Výsledný vzhled střechy se tak blíží přírodní břidlici. Je hojně využíván hlavně v Anglii a Francii.

Střešní krytiny Dolmen a Bravan nejsou samozřejmě určené jen na rekonstrukce historických památek. Jsou vhodné jak na novostavby, tak i na rekonstrukce střech, kde je požadován přírodní vzhled a kde je omezena nosnost střechy. Oproti přírodní břidlici je střešní krytina Dolmen a Bravan podstatně lehčí a levnější variantou s autentickým vzhledem.

Cembrit

Dolmen a Bravan jsou vyráběny v černé nebo grafitové barvě, buď v hladkém provedení Betternit nebo s povrchem imitujícím přírodní břidlici Dominant.

Shodné rozměry s Anglickým obdélníkem také zaručují ověřenou technologii pokládky a můžete využít i nabídku odzkoušených střešních doplňků, jako jsou sněhové zábrany, větrací hlavice, držáky solárních panelů a další.

Střešní krytiny Dolmen a Bravan vytváří působivé a přitom velmi odolné střechy do všech klimatických podmínek.

A jaké jsou rozdíly mezi vláknocementovými střešními krytinami se štípanými hranami Dolmen a Bravan?

Střešní krytina Bravan má rozměr 300 x 600 mm. Je vyráběna v provedení hladkém Betternit nebo s povrchem imitujícím přírodní břidlici Dominant. Lze jí použít na střechy od sklonu 18°, vždy však záleží na místní klimatické oblasti.

Cembrit

Dolmen je menší variantou střešní krytiny Bravan má rozměr 400 x 240 mm a na střeše vytváří jemnou a decentní strukturu, která je především v provedení Dominant atraktivní a levnější alternativou přírodní břidlice.

Cembrit

Pokud si nevíte rady, jaká krytina by byla pro váš projekt nejvhodnější společnost Cembrit vám s výběrem vhodné střešní krytiny a technických detailů velmi ráda pomůže. Cembrit nabízí kompletní bezplatné poradenství, vypracuje orientační kalkulaci vaší střechy, vybaví vás vzorky a veškerou potřebnou dokumentací.

Cembrit

Stejně jako neolitická architektura si i firma Cembrit a její vláknocementové krytiny zakládají na životním prostředí a spojení přírodního ducha a dominantnosti.Můžete se spolehnout, že výsledný efekt vaší střechy bude tvořit moderní a příjemný soulad s přírodou a bude potěšením pro oko kolemjdoucích.

Výběr článků

Načítám