Hlavní obsah

Velký test 15 snídaňových müsli má svého vítěze

Novinky, www.facestar.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobré, hravé a hlavně zdravě sladké! Velký test snídaňových müsli má svého vítěze. A víc než čísla o tom mluví nadšení žen, chuť snídat u dětí a to, že ani muži nad nimi neohrnují nos. Jde totiž o snídani s nálepkou: Bez výčitek!

Velký test 15 snídaňových müsli.

Článek

Každý výrobce tvrdí, že právě jeho produkt je ten nejlepší. Pokud jde o potraviny, boj konkurenčních výrobků nezná hranic a valí se na nás ze všech stran. Není divu, že už jsme skoro imunní vůči líbivým poutákům typu: Více vlákniny. Pro štíhlou linii. Více vitaminů. Méně cukru. A proto jsme v redakci Facestar udělali velký test za vás. Vyzkoušeli jsme a změřili podíl všech složek hned v patnácti snídaňových müsli! Výsledek byl hodně překvapivý.

Předražený vzduch v krabici

Jako první věc jsme testovali, zda odpovídá slibované množství müsli v obalu. Výsledkem bylo, že 14 z 15 výrobků prodává vzduch v obalu. Jediný poctivý v této kategorii se ale přece našel. Je jím překvapivě novinka na trhu Manner Knusper Müsli. Tento produkt měl totiž jako jediný testovaný odpovídající 500 g obal.

Oficiální výsledky testu Müsli.

Sladké mámení

Stejně překvapivě tomu bylo v případě podílu cukru na 100 gramů výrobku. Zatímco Nestle Lion caramel a chocolate je s 29,7 gramy na 100 gramů kalorická bomba, novinka od Manner měla ze všech testovaných produktů jako jediná pouze 14 gramů a zvítězila na plné čáře i v obsahu vlákniny. Překvapení je o to větší, že jde o výrobek značky, která se proslavila především oplatky. Její müsli v podstatě kousky jejich oplatek také obsahuje. Skládá se z 52 % celozrnného podílu a z 35 % originálních Manner přísad.

Oficiální výsledky testu Müsli.

Láska na první ochutnání

Čísla jsou jedna věc, ale názor těch, kteří všechna müsli ochutnali, druhá. Protože je v redakci Facestar většina žen, první ochutnaly ony, a to dokonce i veganka. Manner zde pamatoval i na tento druh lidí, a tak si jeho müsli mohou dát bez výčitek i ti, kteří se označují za vegany. Nadšení na druhou ale proběhlo, když se müsli rozdalo dětem a když uviděly na stole v misce müsli s oplatky!

Müsli mají výhodu, že skvěle chutnají s kravským, sojovým nebo třeba mandlovým mlékem, a to teplým, studeným nebo s bílým jogurtem.

Výběr článků

Načítám