Hlavní obsah

Vaši psi a kočky si zaslouží to nejlepší…

Komerční článekDana Novotná

Jen v málokterém státě Evropy mají ke svým domácím mazlíčkům tak úzký vztah jako v Česku. Investujeme do nejrůznějších hraček a té nejlepší veterinární péče, vybíráme ty nejpohodlnější pelíšky a na krmivu – na tom už vůbec nešetříme. Zkrátka… pro svého psa a kočku jen to nejlepší.

Vaše zvíře si zaslouží to nejlepší. Nabídněte mu kvalitní granule odpovídající jeho životní fázi nebo konzervy s velkými kusy šťavnatého masa.

Článek

Jak by také ne. Psí pohled je prostě neodolatelný, srst jako samet a radost, kterou projevuje, když přijdeme domů nebo vezmeme do ruky balonek, je nenapodobitelná. I proto chceme dát svému zvířeti to nejkvalitnější, a tak se s velkou pečlivostí věnujeme výběru toho nejlepšího krmiva. A že jsou naši miláčci pěkně vybíraví. Někdy chvíli trvá, než přijdeme na to, co jim opravdu chutná a co je zároveň kvalitní a zdravé.

„Dobrou zkušenost mám s prémiovými konzervami s velkými kusy masa,“ říká majitelka irského setra Jana Rýpalová z pražských Strašnic. „Po těch se vždycky zapráší. Maso je zalité hustou omáčkou, kterou můj pes prostě zbožňuje,“ zmiňuje Rýpalová.

Konzervy pro psy s velkými kousky masa zalitými hustou omáčkou si zamiluje každý pes, který je ochutná.

Podle veterinářů je důležité, aby krmivo obsahovalo především vyvážený poměr vitaminů, tuků, bílkovin, uhlohydrátů i minerálních látek. Nezbytné jsou také omega 3 a 6 mastné kyseliny pro udržení správné funkce, pevnosti a elasticity kůže. V případě velkých a těžkých psů je nezbytný chondroitin a glukosamin pro ochranu namáhaných kloubů. „Přidanou hodnotou granulovaného krmiva pak je, že redukují tvorbu zubního kamene zvířete a udržují zdravé zuby i dásně. Na trhu lze najít dokonce krmivo s až 76 % masa,“ říká Ondřej Pejčoch z Mountfieldu.

Konzervy pro psy s velkými kousky masa zalitými hustou omáčkou si zamiluje každý pes, který je ochutná.

Ideální je krmit své zvíře s ohledem na jeho aktuální životní fázi. Na trhu je dostupné krmivo pro štěňata a březí feny, pro psy se zvýšenou fyzickou aktivitou, pro dospělé i starší psy. Zakoupit je možné i granule pro psy malých a velkých plemen. Kromě konzerv a granulí s kuřecím, hovězím nebo zvěřinou můžete vybírat třeba i konzervy s jehněčím, s lososem nebo s telecím.

Yucca Schidigera pro redukci pachu

Velmi žádané jsou kočičí granule s výtažkem z rostliny Yucca Schidigera, která výrazně redukuje pach z exkrementů. Nejenže toto krmivo kočkám chutná, ale obsahuje i optimální množství tuků, vitaminů, bílkovin a nezbytný taurin pro zdravou sítnici očí. Velmi chutné a lákavé jsou konzervy a jednorázově zkrmné kapsičky s různými příchutěmi masa.

Za oblíbené doplňky ke krmivu platí sušené pochoutky jako např. vepřové uši, sušená střívka nebo psí piškoty. Slouží jako odměna při výcviku nebo pamlsek. Čistí chrup, posilují žvýkací svaly a jsou snadno stravitelné.

Zdravý životní styl má v tuzemsku rostoucí charakter, který se začal projevovat i ve výběru krmiva pro domácí mazlíčky. Rychle roste zájem o špičkové prémiové, výživově kompletní granule, konzervy, paštiky a pěny s co nejvyšším obsahem masa. Při pečlivém výběru lze na trhu najít opravdu kvalitní a chutné krmivo, které si vaše zvíře zaslouží.

Výběr článků

Načítám