Hlavní obsah

V inovacích mají šanci všichni, Moravskoslezský kraj nabízí finanční podporu

Komerční článekMSK (run)

Soutěž o nejlepší chytrá řešení v zavádění inteligentních technologií vypsal Moravskoslezský kraj. Autoři vybraných projektů, které mají lidem ušetřit čas, peníze a usnadnit jim život, dostanou od hejtmanství 50 tisíc až půl miliónu korun.

Kvůli projektu chytrý region má Moravskoslezský kraj i vlastní expertní tým

Článek

Do klání se může zapojit každý podnikatel i firma. Podmínkou je, že musí mít sídlo či provozovnu v Moravskoslezském kraji. Projekty lze hlásit v kategoriích debyrokratizace, zdravotnictví, infrastruktura, doprava a úspory. Pro inovátory má hejtmanství připraveno celkem 2,5 miliónu. „Naše koncepce chytrého regionu vychází z dlouhodobé vize zlepšit lidem v kraji kvalitu života s pomocí využití moderních technologií. Jedním z prvních konkrétních kroků, jak se tomuto cíli přiblížit, je právě podpora inovativních projektů,“ řekl hejtman Ivo Vondrák (ANO) s tím, že vyhlášením soutěže chce dát kraj prostor talentovaným lidem s nápady. „Aby je mohli realizovat s finanční pomocí kraje právě v našem regionu a nemuseli hledat uplatnění jinde.“

Projekty do soutěže o nejlepší chytrá řešení mohou jejich autoři podávat v pěti kategoriích

Žádosti o podporu lze podávat od 12. května do 10. srpna, podpořené projekty musí být dokončeny do konce letošního roku. Podrobné informace o soutěži lze nalézt na webových stránkách Moravskoslezského kraje a internetové stránce www.chytrejsikraj.cz.

Výběr článků

Načítám