Hlavní obsah

Užijte si v novém roce nové díly seriálu Česko země příběhů

Novinky, CzechTourism

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odhalíme vám tajemství míst spojených s čarodějnictvím nebo tradice spojené s pivovarnictvím.

Foto: CzechTourism

Seriál Česko země příběhů

Článek

V pátek 11. 1. se s námi můžete vydat po stopách čarodějnických procesů, které v 17. století běsnily krajinou Jeseníků. Zjistíte například, že krvavá stopa inkvizičních procesů je dlouhá téměř 223 kilometrů, a můžete ji celou zdolat na kole po speciálně připravené čarodějné cyklotrase, která vás zavede na nejzajímavější místa plná dobrodružství z čarodějnické historie, stejně jako na místa určená k uctění památky nevinných obětí brutálních procesů.

A pokud vám strachy vyschne v hrdle, neváhejte si spravit chuť a podívejte se na premiéru z minulého pátku. Pivní stezky v Jižních Čechách vám odhalí příběhy nejoblíbenějšího českého nápoje a provedou vás krásnou přírodou majestátné Šumavy, Novohradských hor nebo České Kanady, spojující malé i velké pivovary.

Foto: CzechTourism

Do nového roku jsme připravili dalších 8 dílů, na jejichž premiéry se můžete těšit opět každý pátek v 9:00 na Stream.cz a v pořadu Rodinka. Seriál Česko země příběhů vznikl za přispění prostředků ze státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR ve spolupráci s agenturou CzechTourism.

Neváhejte se rovněž inspirovat na portálu Kudy z nudy, kde najdete více než 40 000 dalších tipů, které vás přesvědčí o tom, že Česko je vskutku zemí příběhů.

Výběr článků

Načítám