Hlavní obsah

Udělejte svůj život bohatší

Novinky, ČSOB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paní Hana Nováková z Jablonce nad Nisou měla vždy dostatek peněz pro spokojený život. Přesto se obává, zda si udrží životní standard i po odchodu do penze. Hledala způsoby, jak si na důchod našetřit co nejvíce, a rozhodla se investovat do podílových fondů. Zašla proto za investičním poradcem Pavlem Hujerem z jablonecké pobočky ČSOB a nechala si doporučit vhodný způsob zhodnocení svých financí.

Článek

Co vás přimělo investovat do fondů?

Potřeba našetřit si něco na důchod. Zprvu jsem si nebyla úplně jista, zda to není stejně riskantní jako obchodování na burze, ale pan Hujer mi vše podrobně vysvětlil a já jsem pochopila, že jde o úplně jiný druh investice, kde mám díky zajištění záruku, že se mi vložené peníze určitě vrátí. A to nemluvím o zajímavém výnosu, který mi vložené peníze přinesou a kvůli kterému jsem do toho nakonec šla.

Proč jste si vybrala právě ČSOB?

Než jsem se definitivně rozhodla, tak jsem se samozřejmě zajímala také o nabídky jiných bank, ale rychle mi došlo, že ČSOB bude asi ta správná volba. Navíc se mi líbil osobní a lidský přístup pana Hujera. Mám ráda, když se ke mně lidé chovají slušně a vstřícně. To se dnes už bohužel často nevidí.

Jaké máte záměry s vydělanými penězi?

Dopřeji si za ně hezkou dovolenou, ale většinu peněz chci ušetřit. Už teď jsem ale rozhodnuta, že to, co vydělám, opět investuji. Jak říká mé oblíbené rčení, peníze dělají peníze. Někdo může namítnout, že peníze nejsou všechno, ale na to já říkám: Ano, ale bez peněz není nic.

Pavel Hujer, investiční poradce ČSOB, pobočka Jablonec nad Nisou, phujer@csob.cz

Bylo těžké paní Novákovou pro investování do zajištěných fondů získat?

Nebylo, ona byla víceméně rozhodnuta. Zpočátku sice měla tradiční obavy, jestli investice nejsou vhodné spíše pro mladší lidi a zda o vložené peníze nemůže přijít, ale brzy došla k tomu, že tomu tak není.

Opravdu jsou investice vhodné i pro lidi jejího věku?

Na zajištění vlastní budoucnosti není nikdo starý. Paní Nováková je energic­ká dáma plná života, která rozhodně nemá v plánu sedět celé dny zavřená doma, chce cestovat, a proto je jen logické, že nechce svůj život v penzi ponechat náhodě.

Skutečně nehrozí riziko, že by o své peníze mohla přijít?

Naše zajištěné fondy zaručují stoprocentní ochranu investic, takže i kdyby se trh položil, ona se o své peníze rozhodně bát nemusí.

FONDY V KOSTCE

ČSOB je jedničkou v oblasti investic. Obsluhuje 65 % trhu zajištěných fondů, má nejširší nabídku podílových fondů a každá třetí investice směřuje právě k ní. Pro krátkodobé zhodnocení peněžních prostředků ČSOB nabízí fond peněžního trhu KBC Multi Cash ČSOB CZK. Jeho očekávaný výnos se pohybuje v rozmezí 3,2–3,5 %. S fondem KBC Multi Cash ČSOB CZK má klient své peníze kdykoliv k dispozici a zajištěnu stoprocentní návratnost vložených prostředků.

Upozornění: Hodnota investice a příjem z ní mohou v průběhu investičního období kolísat, a to i pod svoji výchozí hodnotu. Návratnost investice není u podílových fondů zaručena. U fondů peněžního trhu je však toto riziko nízké. Vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno pouze při splatnosti fondu a při splnění závazků protistran.

Výběr článků

Načítám