Hlavní obsah

Účinný zimní posyp, který neuškodí botám, zeleni ani domácím mazlíčkům

Novinky, Lias Vintířov, lehký stavební materiál

Zimní údržba komunikací nemusí nutně znamenat zasolený rozbředlý sníh, slané mapy na botách a trpící domácí mazlíčky s rozpraskanými tlapkami. Vyberte si takový zimní posyp, který bude účinný a zároveň šetrný k přírodě i vašemu majetku.

Foto: Lias Vintířov, lehký stavební materiál

Zimní posyp Liapor - ekologický posyp

Článek

Málokdo ví, že posypová sůl, jejíž účinnost klesá už kolem -7°C, lze na mnoha místech plně nahradit inertním (chemicky neaktivním) posypem. I v tomto případě je však nutné vybírat. Běžný štěrkový posyp je relativně těžký, náročný na skladování a při jarním úklidu zvyšuje riziko ucpání kanalizace. Existuje ale mnoho druhů inertních posypů. Proto si můžete vybrat takový, který je lehký, účinný i při velmi nízkých teplotách, zdravotně nezávadný a po zimě se snadno uklízí. V obchodech ho najdete pod názvem Zimní posyp Liapor.

Foto: Lias Vintířov, lehký stavební materiál

Detail zimního posypu Liapor

Ekologický zimní posyp Liapor

Zimní posyp Liapor vzniká drcením 100% přírodního lehkého keramického kameniva a díky tomu neobsahuje žádné chemické přísady. Své porézní struktuře vděčí za velmi nízkou objemovou hmotnost. Desetilitrové balení váží pouhých 4,5 kg a ošetříte s ním více než 100 m2 plochy. Lze jej použít na všech typech komunikací včetně těch se zákazem chemického posypu - v blízkosti vodních zdrojů, v parcích, lázeňských územích, CHKO apod. Je určen jak pro silničáře, tak i pro domácnosti, bytová družstva, motoristy a všechny zákazníky, pro které je ekologie morální zodpovědností k životnímu prostředí.

Jaké jsou jeho další přednosti?

  • Zachovává si vysokou účinnost i při velmi nízkých teplotách (až -15°C).
  • Je až 3,5x vydatnější, než konkurenční posypy.
  • Snižuje náklady na zimní údržbu i následný jarní úklid.
  • Neucpává a nevydírá kanalizační systémy. Zametený zbytkový materiál lze nanést na záhony a zelené plochy, kde tento přírodní porézní materiál kypří půdu a zlepšuje provzdušňování kořenových systémů rostlin.
  • Je zdravotně nezávadný.
  • Je recyklovatelný.
  • Pokud ošetřené plochy roztají v poledním slunci, vzlíná na povrch. Při opětovném mrazu zůstává na povrchu a není potřeba jej tak často dosypávat.
  • Nepoškozuje ošetřované plochy jako běžné štěrky.
  • Při skladování pod širým nebem nemá sklon k vytváření zmrzlých hrudek ani v delším časovém období.
  • Je vhodný pro ruční i strojový posyp.
Foto: Lias Vintířov, lehký stavební materiál

Zimní posyp Liapor pro udržbu všech komunikací

Záchrana v kufru auta

Zimní posyp Liapor se už nejednou osvědčil jako rychlý pomocník při podkluzování kol aut. Proto je vhodné ho v zimním období přibalit do kufru auta ve skladném a šikovném 10litrovém balení.

Nákup zimního posypu

Pro domácnosti a motoristy je dodáván v praktickém balení po 10 l a 50 l, které najdete v široké obchodní síti nebo on-line na obchod.liapor.cz. Pro velkoodběratele nabízí výrobce Lias Vintířov balení po 1000 l nebo volně ložený materiál, který lze dodat v objemu až 60 m3 just in time.

Pro více informací navštivte web zimniposyp.cz.

Výběr článků

Načítám