Hlavní obsah

Turecko je zemí fascinujících historických příběhů a ideálním místem pro rodinnou dovolenou

Komerční článekCK Firo-tour

Turecko je zemí, která nabízí cestovatelům nepřeberné možnosti, od fascinujících historických příběhů přes nádhernou přírodu s neopakovatelnými scenériemi.

Úvodní fotografie

Článek

V Turecku si na své přijde opravdu každý, od milovníků individuální turistiky, až po vyznavače pohodové rodinné dovolené. V Turecku jsou děti opravdu těmi nejzhýčkanějšími turisty. A těžko byste hledali ideálnější místo pro dovolenou s dětmi, než je právě slavná Turecká riviéra.

Přidejte k tomu možnost navštívit třeba vyhlášené delfinárium v Kemeru, kde si s delfíny můžete přímo zaplavat a dopřát tak sobě i dětem jedinečný zážitek.

Pobřeží Turecké riviéry je jedno velké open air muzeum. Tolik stále viditelných stop po slavné minulosti najdete opravdu málokde. Řecké chrámy, starověká města, knihovny, a pokud zavítáte více na jih, do oblasti starověké Lýkie, jistě vás ohromí skalní hrobky, vytesané ve svislých masivech, obklopené úchvatnými přírodními scenériemi.

Pokud patříte mezi lovce turistických "nej", zavítejte určitě na pláž Ölüdeniz. Tento téměř rajsky vypadající kousek na zemi je znám jako Modrá laguna a běžně se umisťuje mezi 5 nejkrásnějšími plážemi světa. Barva vody se dá popsat snad jen přirovnáním: 50 odstínů modré v kombinaci se smaragdovou krásou.

Ty nejmenší jistě potěší možnost stát se na chvíli součástí dětského klubu Firáček, který ve vybraných hotelích připravil pro malé cestovatele dny plné smíchu, zajímavých her, dobrodružných aktivit a nových zážitků.

Starší děti se rozhodně také nudit nebudou, zabavit je můžete objevnými výpravami do hluboké minulosti, dobrodružným poznáváním tajuplných mýtů i pohádek, a pro ty opravdu odrostlejší je nabídka možností ještě pestřejší, ať už vyzkoušíte adrenalinový rafting, jeep safari nebo rybaření na divoké vodě.

A zatímco se děti baví a užívají letních radovánek, mohou se dospělí věnovat sami sobě, relaxovat u bazénu s časopisem a drinkem či plánovat výlety po okolních památkách.

Zkuste vyrazit na výlet třeba do Bodrumu, starověkého města Halikarnassos, kde stával právě jeden ze sedmi divů světa, hrobka krále Mausóla, můžete zde navštívit i Petronium, rozlehlý křižácký hrad Sv. Petra, v jehož útrobách Vás překvapí moderní Muzeum podmořské archeologie. Děti ocení skvělou zmrzlinu a repliky pirátských lodí, zakotvených v malebném přístavu.

Turecko ale není jen historie a nekonečné pláže, moderní infrastruktura země je velmi patrná zejména v investicích do turistických zařízení, zejména moderních hotelových resortů, s honosnou architekturou, zábavními centry, aquaparky a vynikajícími animačními programy.

Když k tomu přidáte zdejší vyhlášený koncept all inclusive, bohatý na místní speciality jako grilovaná masa, ryby a mořské plody, vynikající dezerty a spousty orientálních předkrmů, nebude se vám již chtít jinam.

Türkiye'ye hoşgeldiniz. Vítejte v Turecku.

Výběr článků

Načítám