Hlavní obsah

Tři důvody, proč platit mobilem a hodinkami

Novinky, Visa

Platby mobilem a chytrými hodinkami se v poslední době těší velké popularitě a pro mnoho lidí jsou již naprostou samozřejmostí. Někteří ale možná ještě neví, jak na to. Co to tedy ty mobilní platby vůbec jsou a k čemu vám budou dobré?

Foto: Visa

Tři důvody, proč platit mobilem a hodinkami

Článek

Visa pro vás připravila tři důvody, proč si mobilní platby zprovoznit.

Zaprvé - placení mobilem a hodinkami je snadné

Většina mobilních telefonů a chytrých hodinek již podporuje bezkontaktní platby a přidání Visa karty do vašeho zařízení je velmi jednoduché:

  • Přidejte svou Visa kartu do mobilu (více informací jak na to, naleznete zde). U mnoha modelů stačí kartu vyfotit.
  • Při placení hledejte na terminálu bezkontaktní symbol.
  • Přiložte telefon nebo například chytré hodinky k tomuto symbolu. Není třeba zadávat váš PIN, jelikož svou identitu prokážete už předtím pomocí otisku prstu, rozpoznání obličeje či jiné zvolené metody ověření.

Zadruhé – placení je tak rychlejší

Nemusíte ani zadávat PIN, protože vaše zařízení používá různé metody ověření totožnosti včetně otisku prstů či rozpoznání obličeje. Díky těmto technologiím si navíc nemusíte dělat starosti s výší placené částky, avšak limity pro bezkontaktní platby v jednotlivých zemích stále platí.

Mobilní platby se vám budou hodit, pokud platíte v aplikacích na vašem telefonu nebo nakupujete online. V mnoha obchodech totiž můžete platit pomocí mobilní peněženky. V takovém případě pouze ověříte svou identitu skrze vámi zvolený typ ověření a celá transakce proběhne v řádu sekund.

Zatřetí – vaše peníze jsou v bezpečí

Mobilní platby jsou jedním z nejbezpečnějších způsobů placení. Vaše finance jsou v bezpečí díky technologii, se kterou Visa nahradí veškeré údaje o platební kartě unikátní sadou čísel, tzv. tokenem. To znamená, že vaše osobní údaje nejsou v mobilní peněžence uloženy a nikdo jiný se k nim tudíž nedostane.

V případě ztráty vašeho zařízení pak máte jistotu, že můžete i nadále platit fyzickou kartou, jelikož stačí zablokovat konkrétní token a nikoli celou kartu.

Více tipů a zajímavostí ze světa platebních karet najdete na blogu Visa.

Výběr článků

Načítám