Hlavní obsah

Trendy ve vzdělávání: Vysokoškolské studium na míru

Komerční článekservisní organizace Vysoké školy ekonomie a managementu

Současné vysoce konkurenční prostředí klade velké nároky na všestrannou kvalifikaci a zároveň odbornost zaměstnanců. Firmy také mají více nástrojů, jak si vybrat mezi uchazeči o zaměstnání vždy jen ty nejlepší, kteří zcela vyhovují potřebám zaměstnavatele.

Klasické studium, nebo online kurzy?

Článek

Pryč jsou doby, kdy člověk celý život čerpal ze znalostí získaných vysokoškolským studiem. Zaměstnavatelé velmi zvažují, který zaměstnanec je pro ně přínosem, a kdo je lehce nahraditelný. Při výběru nerozhoduje pouze titul z vysoké školy. Vzdělávání se je základem pro další osobnostní růst a rozvoj, rozšiřuje obzory a nabízí lepší uplatnění na trhu práce.

ilustrační foto VŠEM.

Možností, jak se průběžně vzdělávat ve svém oboru, je v dnešní době mnoho, od klasického studia na vysoké škole až po profesní kurzy, které mohou být realizovány také online. Například Vysoká škola ekonomie a managementu (VŠEM) připravila nabídku profesních kurzů, které lze absolvovat jak fyzicky, tak elektronicky (tzv. MOOC).

„V mnoha oborech není v dnešní době až tak důležité, jestli máte titul z vysoké školy. Trendem je studium na míru, kdy si sami vybíráte kurzy podle svých specifických potřeb,“ říká Lucie Vnoučková, prorektorka pro pedagogiku a výzkum, lektorka VŠEM a dodává: „Pokud absolvujete na VŠEM profesní kurz, ať už prezenční nebo MOOC a ukončíte ho odpovídajícím výstupem, můžou vám být započítány kredity v případném studiu na VŠEM.“  Můžete se tak vzdělávat v nejrůznějších oblastech, od ekonomiky, přes komunikaci a média, psychologii, až po management lidských zdrojů, mezinárodní obchod nebo veřejnou správu.

________________________________________________________________________

Vysoká škola ekonomie a managementu (VŠEM) se stala součástí českého vysokého školství na základě státního souhlasu uděleného Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR v říjnu roku 2001. Svým studentům nabízí bakalářské (Bc.) a magisterské (Ing./MBA) studijní programy ve studijních oborech Podniková ekonomika, Komunikace a lidské zdroje, Marketing, Management firem. VŠEM dále poskytuje programy celoživotního vzdělávání, i specializované profesní kurzy, MOOC a profesní vzdělávání. Kromě české akreditace MŠMT VŠEM získala navíc akreditaci Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP).

Výběr článků

Načítám