Hlavní obsah

Trainee program ReBelové dává prostor vašemu talentu

Novinky, Raiffeisenbank a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozice vysokoškolských absolventů na trhu práce není v současné době jednoduchá. Velké společností propouští, mnohé při obsazování volného místa upřednostňují zkušené uchazeče s několikaletou praxí. Raiffeisenbank absolventům nabízí Trainee program ReBelové, který jim umožní obstát na pozicích, kde by bez předchozí praxe neuspěli.

Absolventi získají možnost uplatnit se v bankovnictví.

Článek

Díky programu ReBelové absolventi získají pracovní smlouvu na 1 rok a možnost intenzivního rozvoje. V prvním roce se školí více než 30 dní, seznámí se s fungováním banky, získají znalost bankovních produktů a procesů a zároveň se zapojí do práce na klíčových projektech a individuálních úkolech. „Měla jsem možnost nahlédnout do jiných oddělení v bance, vyzkoušet si práci kolegů a navázat zajímavé kontakty“ říká absolventka programu Gabriela Mateková. „Byla jsem překvapena, kolik lidí v bance je ochotno investovat svůj čas do rozvoje nováčků.“

Každý ReBel má vlastního mentora, který zastřešuje adaptaci, a svého „buddyho“, neformálního rádce. Také se o něj starají lidé z HR, teamleader a interní kouč. Nejdůležitější osobou je ale pro ReBela jeho nadřízený. „Jako Trainee pravidelně dostáváte zpětnou vazbu od svého manažera, který vás zná a spolu s vámi pracuje na vašich silných i slabých stránkách a na vašem kariérním posunu“ vysvětluje Gabriela a dodává:  „Ale je férové přiznat, že nároky na nás Trainees jsou vysoké. Musíme na sobě neustále pracovat. Certifikační zkouška, ověřující naše znalosti, se sama neudělá.“

Program ReBelové je primárně zaměřený na pozice poradců pro retailovou, podnikatelskou nebo korporátní klientelu, od roku 2013 bude ale fungovat i v oblastech risk managementu nebo treasury. „Chceme, aby každý Trainee poznal našeho klienta, pochopil jeho potřeby a důvody jeho interakce s bankou. Zároveň je pro každého z talentovaných trainees důležité poznat, v čem jsme jako banka z pohledu klienta nejlepší a v čem naopak máme rezervy. Korporace jsou dnes plné zaměstnanců, kteří klienta neznají a my to chceme dělat jinak“ vysvětluje personální ředitel Filip Šanda.

Trainee program začíná vždy na jaře a na podzim. Zájemci absolvují workshop, kde se dozví více informací a prokáží svou motivaci a předpoklady pro práci v bankovnictví. „Naším cílem je najít lidi s potenciálem k růstu a především s motivací spojit s Raiffeisenbank svou dlouhodobou kariéru. Spíše než kdo jste dnes, nás bude zajímat, kdo se z vás může stát a kým chcete být“ prozrazuje své nároky na uchazeče Filip Šanda.

Nejbližší workshopy budou probíhat v květnu 2013. Více informací naleznete na www.rb.cz/rebelove, kde se zároveň můžete přihlásit.

Výběr článků

Načítám