Hlavní obsah

Stravenkám odzvonilo? Ale kdepak!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle 75 % dotázaných v aktuálním průzkumu stravenka stále vede v oblíbenosti zaměstnaneckých benefitů. Zaměstnavatelé a majitelé restaurací však často argumentují špatnými podmínkami pro její zavedení. U Naší stravenky to ale neplatí.

Foto: Lidl.cz

Stravenkám odzvonilo? Ale kdepak!

Článek

Stravenku dostává v ČR cca. 1,3 mil. zaměstnanců. Je to totiž stále nejoblíbenější benefit, což potvrzuje 75 % účastníků aktuálního nezávislého průzkumu společnosti Mastercard.

Zaměstnavatelé však vidí možné komplikace, mj. s distribucí a dalšími poplatky. Obchodníci a majitelé restaurací pak také zmiňují vysoké poplatky za akceptaci (5–6 %).

Foto: Lidl.cz

cl

To však již před rokem začala měnit Naše stravenka, teď pokračuje zavedením elektronické stravenkové karty s bezkonkurenčními podmínkami – zůstává minimální poplatek ve výši 2,5 % z hodnoty stravenky pro restaurace při proplácení. Nově odpadá administrativa při proplácení stravenek, která dosud nebyla na trhu obvyklá, a okamžité proplácení. Zaměstnavatelům mizí složité rozdávání stravenek, vše probíhá elektronicky a rychle. Zaměstnanci pak mohou denně utratit až 1 600 Kč, což je nejvyšší hodnota na trhu stravenek, navíc mají stále přehled o svém zůstatku a provedených transakcích.

Chcete taky férovou stravenku? Klikněte na www.nasestravenka.cz.

Výběr článků

Načítám