Hlavní obsah

Schváleno, senioři v ohrožení dostanou asistenta. V nouzovém stavu nikdo nezůstane bez pomoci

Novinky, Anděl na drátě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve stávajícím nouzovém stavu karantény se mnoho seniorů ocitá v izolaci. Pomůže Anděl na drátě! Poskytne těmto seniorům asistenty, kteří jsou jim kdykoliv k dispozici - zprostředkují zajištění nákupů, vysvětlí nová opatření, pomohou dobrým slovem.

Foto: Anděl na drátě

Speciální asistenti pravidelně volají seniorům a ověřují, zda jsou v pořádku.

Článek

Již žádný senior nezůstane bez pomoci!

Registrovaná tísňová péče Anděl na drátě je sociální služba s pověřením státu (MPSV), která nyní věnuje pomoc seniorům zcela zdarma.

Vlivem omezujících opatření v důsledku koronaviru se mnozí senioři ocitají v izolaci. V objemu informací, nařízení a omezení se ne vždy orientují a rozumí jim. U osaměle žijících seniorů tak mohou, v důsledku izolace a dezorientace, vznikat tísnivé pocity úzkosti a strachu, které mohou vést i ke zhoršení zdravotního stavu.

Anděl na drátě poskytuje těmto seniorům asistenty, kteří jsou jim kdykoliv k dispozici. Pravidelně, ve zvoleném intervalu, volají uživatelům a ověřují, zda jsou v pořádku, užívají správně léky, zjišťují, jak se jim daří a jestli nepotřebují s něčím pomoci či něco zařídit. Zprostředkují zajištění nákupů, poradí ohledně dalších sociálních služeb či projevenou empatií a dobrým slovem seniora povzbudí.

Foto: Anděl na drátě

Anděl na drátě

Pomoc a podpora stále nablízku

Zájemce zavolá na bezplatnou linku 800 555 655, nebo napíše na info@andelnadrate.cz. Asistenti obratem volají zpět a pro zařazení mezi uživatele služby stačí znát jméno, telefonní číslo a adresu.

Uživatel se k ničemu nezavazuje, nic neplatí a službu může kdykoliv ukončit.

Seniorům, kteří v důsledku zhoršování zdravotního stavu čelí riziku pádů či ohrožení zdraví a života, je určena Tísňová péče Anděl na drátě. K poskytování této služby je nezbytné SOS komunikační zařízení (chytré hodinky). Anděl na drátě poskytuje všem potřebným toto SOS zařízení včetně služby po celou dobu omezujících opatření rovněž zdarma.

Foto: Anděl na drátě

Pomoc seniorům v izolaci

Výběr článků

Načítám