Hlavní obsah

S cestou do Arktidy vám pomůže pravidelné investování

Novinky, Komerční banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současný svět je plný lákadel a je samozřejmé, že blízká budoucnost přinese další nečekané možnosti v oblasti techniky a zážitků. Už Emil Nádeníček z „Básníků“ dobře věděl, že budoucnost je potřeba plánovat.

Foto: Komerční banka

Máte velké plány? Je potřeba už teď přemýšlet nad tím, kde na ně vezmete peníze.

Článek

Možná jste nedávno dokončili školu a nastoupili do zaměstnání a už také plánujete a přemýšlíte nad tím, že si v červenci 2023 koupíte první elektromobil, v listopadu 2027 dostavíte clean energy dům a v pátek 13. dubna 2029 se vydáte fotit asteroid Aphopis do Arktidy. Pokud máte obdobné plány, je potřeba už teď přemýšlet nad tím, kde na ně vezmete peníze.

Na některé plány bude výhodné využít půjčku. Například na nový dům si vezmete hypotéku, ale i v tomto případě budete potřebovat nějaký základní objem vlastních zdrojů. Kde tedy vzít na financování nového domu, automobilu či cestování?

Kde na to vzít?

Pravidelné investování je dlouhodobě jedním z nejdostupnějších a nejefektivnějších přístupů, jak můžete nashromáždit a postupně zhodnotit investované prostředky. Například v Komerční bance lze investovat již od 300 Kč měsíčně. Na výběr je přitom celá řada fondů společnosti Amundi. Ta je největším správcem finančních aktiv v Evropě a s Komerční bankou dlouhodobě spolupracuje.

Lámat si hlavu s načasováním investice nemá smysl. Budoucnost je nejistá a nikdo nedokáže říct, kde se budou nacházet akciové a dluhopisové trhy za 3 měsíce, natož za 2 nebo 3 roky. Pokud budete investovat pravidelně, předejdete nesprávným investičním rozhodnutím způsobených čekáním na tu „správnou dobu“ k investování.

Kam své peníze uložit?

U každé investice je třeba vždy zvažovat tři základní parametry - výnos (kolik danou investicí můžete získat), riziko (míra kolísání hodnoty investice v čase) a likviditu (jak rychle a za jakých podmínek proměníte svoji investici zpět na hotové peníze). Otevřené podílové fondy nabízí příznivou kombinaci těchto tří parametrů a díky široké nabídce si může najít ten pravý fond každý – od méně rizikových až po více rizikové s vyšším potenciálem výnosu.

Peníze si z fondů můžete vybrat kdykoliv. Prostředky na svůj účet dostanete zpravidla do dvou týdnů. Uzavřít smlouvu a ovládat investiční účet lze rychle a jednoduše přes počítač nebo mobilní telefon.

Navštivte jakoukoli pobočku Komerční banky nebo bezplatně volejte na číslo 800 111 166, kde vám poskytneme bližší informace o tomto produktu. Více informací je k dispozici i na webových stránkách www.kb.cz/pravidelko.

Výběr článků

Načítám