Hlavní obsah

Řecko každým rokem přitahuje stále více cestovatelů, čím si získá právě vás?

Novinky, Blue Style

Vedle poutavé historie, filozofie a napínavých bájí a pověstí znamená Řecko pro většinu z nás zejména blankytně modré moře s dlouhými plážemi, historická městečka s bílými domky a romantickými přístavy, olivové háje, taverny a kavárny slibující gurmánský zážitek a to vše navíc s příslibem báječné dovolené pro celou rodinu.

Foto: Blue Style

Pokud strávíte dovolenou v Řecku, nepochybně se sem budete chtít vracet znovu a znovu.

Článek

V dovolenkovém módu se můžete ocitnout prakticky jen po pár hodinách letu z Prahy. Jen si to představte, délka veškerých řeckých břehů přesahuje 13 000 km a nabízí jak divoké pobřeží s členitým horizontem, tak klidné písčité pláže s romantickou atmosférou.

„V rámci Řecka máme aktuálně v nabídce 7 ostrovů, každý je krásný a zároveň i něčím specifický,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Mezi nejoblíbenější řecké ostrovy, kam se každoročně vypraví mnoho českých i zahraničních turistů, aby si odpočinuli od každodenního shonu a pracovního nasazení, patří zejména Rhodos, Kos, Zakynthos, Kefalonie, Samos, Korfu a Kréta, včetně regionu Chania.

Foto: Blue Style

Laguna Balos patří k nejfotogeničtějším místům v oblasti severní Kréty.

„Chania je dle mého názoru bezesporu ta nejkrásnější část Kréty. Doporučuji navštívit město Chania, které dříve bývalo také hlavním městem ostrova. Zažijete úžasnou atmosférou pobřežního města s přístavem, můžete navštívit spoustou obchůdků, taverniček a barů. Ty nejoblíbenější jsou právě u promenády u moře, odkud lze při večeři pozorovat také krásný západ slunce.“ říká Pátek

K Řecku náleží přes dva tisíce ostrovů a každý z nich plní rozmanitá očekávání turistů. Děti zde řádí na plážích, v moři a u bazénů hotelových rezortů všech kategorií, mládež objevuje místa slibující nekonečně mnoho zábavy, sportovci využívají možnosti různých sportovních aktivit jak na moři, tak na souši, páry pro změnu pohodu u večerní sklenky vína a fantastického jídla. K tomu si vyberete z nepřeberné možnosti výletů, a to jak organizovaných cestovní kanceláří, tak těch po vlastní ose.

Foto: Blue Style

Dovolenou nemusíte nutně trávit pouze na hotelové pláži. Takovýchto malých pláží a klidných zátok najdete na jednotlivých ostrovech nespočet.

Pokud nejste zrovna zastánci velkých hotelových komplexů a toužíte spíše po klidnější dovolené a ubytování v menším romantickém hotelu, ideální volbou pro vás může být ostrov Samos. Tento nádherný řecký ostrov je poklidnější a krásné zelené místo s pravou řeckou atmosférou. „Doporučuji výlet lodí kolem ostrova s piknikem“ dodává Lenka Pátek. Na 8 denní dovolenou se sem s cestovní kanceláří Blue Style můžete vydat zhruba již od 10 000 Kč za dospělou osobu.

V neposlední řadě je Řecko jako takové známé díky svým architektonickým památkám a uměleckým pokladům. Kde jinde se vám otevírá možnost zatoulat se do daleké antické historie plné mytických legend, navštívit místa, kde stála nebo ještě stojí starobylá města se svými hradbami, pevnostmi a přístavy. Z každého koutu Řecka na vás dýchne země, která je právem pokládána za kolébku evropské civilizace.

Foto: Blue Style

Typické taverny jsou v Řecku na každém rohu a určitě stojí za návštěvu. Pouze v nich totiž ochutnáte tu pravou řeckou kuchyni.

Výběr článků

Načítám