Hlavní obsah

Ráj pro bruslaře a cyklisty - to je Flaeming Skate

Novinky, Německá turistická centrála pro ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně. Po pár náročných dnech v kanceláři si můžete nazout brusle a „vypustit duši“ v přírodě. Už cítíte ten vítr na kůži? Představte si k tomu, jak svítí sluníčko a na modrém nebi se nachází pár obláčků. Krása přírody leží před Vámi. A po cestě se můžete těšit na borovicový les, louky i pole.

Foto: Fotoarchiv Zibell

Flaeming Skate

Článek

Flaeming-Skate nabízí mnoho možnosti, jak otestovat kondici svého těla. Tento ráj pro cyklisty i bruslaře leží necelé čtyři hodiny od Prahy. Jakmile tam dorazíte, můžete se opřít do bruslí či kola a vyrazit na cestu. Dohromady máte k dispozici síť stezek o délce 230 kilometrů. Vybrat si můžete z různých okružních tras – překonejte okruhy od těch nejkratších, které měří zhruba 10 kilometrů, přes střední okruhy dlouhé 44 kilometrů, až po ty nejdelší, které mají délku téměř 100 kilometrů. Už je jen na Vás, zda se rozhodnete pro brusle nebo kolo. Kombinace bruslaře a cyklisty je také ideální. Cyklisté mohou převzít bruslařovi zavazadla a přizpůsobit jim své tempo. Bruslaři pak mohou bez jakékoliv zátěže a s volnými zády jet naplno.

Foto: Fotoarchiv Maecke

Flaming-Skate je rájem pro všechny sportovní nadšence

Zastavit na drobné občerstvení lze v některé z malých kamenných vesniček, které jsou rozmístěné po cestě. Čekají tam na vás rustikální a čerstvé dobroty. Vyndejte si přitom nohy z bot a odpočiňte si (u toho dávejte neustále pozor na rozestup od ostatních). Po první části etapy přijde takové osvěžení zajisté vhod. Po výborné kávě si opět nazujte boty a můžete pokračovat.

Foto: Fotoarchiv Zibell

Trasy vedou různorodou přírodou

Kvalitní cesty pro Váš zážitek z jízdy

Cesty jsou ve skvělém stavu. Asfalt je hladký, stezky jsou široké až tři metry. Nemusíte se tak bát protijedoucích, prostoru je dostatek. Během slunného a suchého víkendu potká člověk na cestě mnoho lidí, kteří chtějí vydat svou energii. Přesto není ve Flaeming-Skate nikdy plno. Na okružních trasách nejsou žádné tlačenice.

Foto: Foto LandkreisTF

Skupinka sportovních nadšenců na okružní trase

Praktické tipy

Pro začátečníky a rodiny s dětmi se hodí okruh RK2 s délkou 12 kilometrů nebo RK3 s 11 kilometry. Zdatnější bruslaři se mohou vydat na okruh 4 dlouhý 44 kilometrů. Tento je dobře propojený i s železniční trasou přes stanice Oehna nebo Jüterbog. Kavárny a malé restaurace naleze člověk všude po cestě. Ubytování je především o víkendu vhodné rezervovat předem, v týdnu je výrazně snazší najít místo na přespání.

Foto: Foto FlaemingSkate

Široké stezky a kvalitní asfalt zajistí radost z pohybu

Další informace naleznete k Flaeming-Skate ZDE.

Inspiraci pro další výlety po Braniborsku naleznete ZDE.

Výběr článků

Načítám