Hlavní obsah

Pražská taneční konzervatoř nabírá nové talenty

Komerční článek

Balet, moderní tanec nebo tanec charakterní. S těmito a mnohými dalšími tanečními styly se při studiu setkávají studenti Pražské taneční konzervatoře, která se pyšní již takřka třicetiletou tradicí při práci s nejlepšími tanečními talenty své generace. Právě tato konzervatoř nyní vyhlašuje přijímací řízení pro příští školní rok.

Pražská taneční konzervatoř nabírá nové talenty

Článek

Stát se profesionálním tanečníkem či tanečnicí je snem mnohých mladých lidí. Právě Pražská taneční konzervatoř jim už několik desítek let pomáhá plnit sny ovládnout prkna, která znamenají svět.

Mladí tanečníci už při svých konzervatorních studiích účinkují na nespočtu představení. Z posledních veřejných vystoupení je třeba zmínit galakoncert v pražském Vinohradském divadle nebo baletní představení o Popelce, jehož premiéra je naplánována na letošní zimu.

Osmileté studium, které je zakončeno maturitní zkouškou a absolutoriem, při kterém je studentovi udělen titul diplomovaného specialisty, je naplněno intenzivní výukou hlavních tanečních oborů a hry na klavír.

Absolventi této konzervatoře přicházejí po svých studiích coby profesionální tanečníci na významná česká i zahraniční jeviště divadel či muzikálových arén. Jelikož jsou vzdělaní též v oblasti pedagogiky a didaktiky, s úspěchem bývají přijati na vysokých školách a akademiích múzických umění ke studiu pedagogiky tance. Absolutorium spojené s udělením titulu DiS. zase umožňuje absolventům bez dalšího vyučovat tanec na základních uměleckých školách.

Pedagogové Pražské taneční konzervatoře jsou respektovanými osobnostmi s mnoha tanečními zkušenostmi. Jejich novým uměleckým vedoucím byl jmenován Kryštof Šimek, někdejší demisólista Národního divadla a sólista Divadla J. K. Tyla v Plzni. Při řízení konzervatoře využívá svých bohatých zkušeností získaných spoluprací s nejlepšími světovými choreografy klasického i moderního tance, stejně tak inovativních postupů.

Přihlášky studentů, kteří se rozhodnou zasvětit svůj život tanci, je možno podat do 30. listopadu 2020. Samotné talentové zkoušky proběhnou v závěru ledna 2021. Jejich podstatou je posoudit u každého studenta jeho předpoklady stát se úspěšným tanečníkem, ať jde o jeho cit pro rytmus, hudební sluch, dispozice nebo tanečnost.

Hledají se studenti, kteří nosí tanec v srdci. Studenti, pro které bude studium vášní.

Výběr článků

Načítám