Hlavní obsah

Prázdniny jsou za dveřmi. Buďte se svými dětmi ve spojení díky datům v mobilu

Novinky, O2 Czech Republic

Blíží se prázdniny a děti budou stále více času trávit bez dozoru rodičů. Vodit je za ručičku a kontrolovat na každém kroku ale nejde. Řešením je nabídka předplacených karet s datovým dobíjecím tarifem.

Foto: iStock

Buďte se svými dětmi v kontaktu vždy a všude

Článek

Snadno a levně tak získáte díky online komunikátorům přehled o tom, co děti dělají. Mohou vám kdykoliv napsat, poslat fotku a nebudete se tak o ně strachovat. Dostat rychlá data do mobilu je otázkou chvilky. Operátor O2 nejen pro tyto účely připravil pro zákazníky speciální nabídku předplacených datových tarifů. Získat je můžete online na e-shopu Datamanie.cz. SIM kartu vám doručí zdarma kurýr společnosti PPL.

Pořiďte dětem například tarif Data a volání. Obsahuje 3 GB dat a 100 minut volání do všech sítí. Tarif platí 30 dnů, potom si ho můžete znovu obnovit za 299 Kč. Pro ty, kteří na internetu tráví více času, je připravený tarif s pořádnou porcí dat, jehož součásti je hned 7 GB dat a vyjde také na 299 korun. Oba předplacené tarify dětem bohatě postačí k běžné komunikaci s kamarády i vámi. Snadno se vám ozvou z prázdnin od babičky i letního tábora.

Nastavení tarifu najdete v Moje O2

Předplacený tarif potomka pak budete mít pod kontrolou v aplikaci Moje O2, kde lze také jednoduše nastavit automatické dobití přes platební kartu – třeba pravidelně každý měsíc nebo když kredit klesne pod určitou hodnotu. S touto výhodou se už nemusíte o nic starat. Při pořízení nové předplacené karty navíc dostanete bonusový kredit 50 Kč.

Jak se chovat na internetu bezpečně?

Dohled nad svými dětmi už zajištěný máte. Jak ale ovlivnit to, co na internetu o dnech volna dělají? Pomůžou vám čtyři tipy na balanc mezi online a offline světem na informačním webu Bezpečně v síti.cz. Dětem mimo jiné pečlivě kontrolujte, jaké aplikace mají v telefonu nainstalované. Vyhnout by se měly zejména různým seznamovacím serverům – nebezpečný je například web Hot or Not. Uživatelé si na něm navzájem hodnotí profily, mohou se propojovat s cizími lidmi a výsledkem toho všeho má být reálné setkání.

Na mobilech dětem hlídejte i tzv. m-platby. Placení mobilem je užitečná záležitost, ale může způsobit i spoustu komplikací. Poslední dobou se opět objevují podvodné praktiky, na které by si měli dát pozor nejen dospělí, ale především děti.

Výběr článků

Načítám