Hlavní obsah

Právě teď nastal správný okamžik změnit dodavatele energií!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svého dodavatele elektřiny a plynu může dle zákona libovolně měnit každý z nás. Proč ale PRÁVĚ TEĎ nastal čas najít si nového? Prozradíme vám, z jakých důvodů nemá cenu s hledáním nového dodavatele dále otálet.

Právě teď nastal správný okamžik změnit dodavatele energií!

Článek

Změna dodavatele energií přinesla v minulých letech spoustě zákazníků významnou finanční úsporu, některým bohužel také negativní zkušenosti s nespolehlivým partnerem zajišťujícím dodávku. Vývoj na trhu ale vybízí ke změně dodavatele právě teď: spokojený může být každý zákazník, který se pro změnu rozhodne.

Jak postupovat, abyste si vybrali správného dodavatele energií?

1.       Spolehlivý dodavatel především

Na trhu existuje přes 40 dodavatelů, ale pouze hrstku z nich lze označit za stabilní firmy s dlouholetou historií. Vybírejte z velkých, prověřených firem. Např. společnost E.ON zajišťuje dodávku elektřiny a plynu více než 1,3 milionu spokojených zákazníků a je dlouhodobě pozitivně vnímaným dodavatelem energií.

2.       Ušetříte tisíce korun ročně

Roční úspora při změně dodavatele elektřiny a plynu může přesáhnout i 5 000 Kč u jedné domácnosti. Máte pochybnosti? Jeden příklad za všechny – pokud je vaším současným dodavatelem plynu RWE a bydlíte v rodinném domě, kde plynem topíte a využíváte jej k vaření, můžete přechodem na produkt Standard plyn od společnosti E.ON ušetřit 6 174* Kč ročně!

3.       Přechod k novému dodavateli je zdarma

Přechod k novému dodavateli je jednoduchý – nestojí vás čas nebo peníze, je zdarma. Při uzavření nové smlouvy pouze dodáte plnou moc, na základě níž dodavatel, k němuž přecházíte, vyřeší všechny následující administrativní kroky za vás. Nečekají vás přitom žádné zásadní změny – ponecháte si svůj elektroměr nebo plynoměr, nezmění se ani termín odečtu spotřeby.

4.       Nejrychleji na internetu

Zjistit svou úsporu můžete nejrychleji na internetu – stačí k tomu využít kalkulačku, do níž zadáte přesnou spotřebu, nebo charakter vašeho odběru (vytápění, vaření apod.).

Pro objednání změny dodavatele můžete zanechat své telefonní číslo, na kterém budete kontaktováni, nebo vyplnit základní údaje online.

5.       Legislativa vás chrání lépe než v minulosti

Na spokojenost zákazníků myslí také legislativa. Podle nového občanského zákoníku můžete v případě uzavření smlouvy použitím komunikace na dálku odstoupit od smlouvy ještě 14 dní po zahájení dodávky. Odstoupení je také možné později v případě, že dodavatel významně změní své obchodní podmínky nebo zdraží dodávku elektřiny či plynu.

Společnost E.ON nabízí svým zákazníkům dlouhodobě výhodné ceny a produkty s garancí, u nichž nemůže dojít po určité období ke zvýšení ceny za dodávku komodity.

E.ON je správnou volbou

  • Poskytne vám zázemí silné mezinárodní společnosti s dlouholetými zkušenostmi v oboru.
  • Zajistí stabilní dodávku elektřiny i zemního plynu.
  • Nabízí širokou škálu doplňkových služeb a výhod
  • Je partnerem, který dlouhodobě podporuje projekty a aktivity vedoucí k úsporám energie a jejímu efektivnímu využívání (např. stlačený zemní plyn /CNG/ a elektřina jako alternativní pohony vozidel atp.).
  • Je společností, která přistoupila k Etickému kodexu obchodníka v energetických odvětvích.

* Úspora je vypočtena pro zákazníka kategorie domácnost a maloodběratel s roční spotřebou 30 MWh. Porovnávané ceníky: Ceník Standard plyn SEVER, platný k 1. 1. 2014 a Ceník RWE plyn Standard v kategorii domácnost a maloodběratel RWE Energie, s.r.o., jejichž plynové zařízení je připojeno k distribuční soustavě RWE GasNet, s.r.o., platný k 3. 5. 2013. Úspora je uvedena včetně 21% DPH. Tento modelový příklad nepředstavuje návrh na uzavření smlouvy, ani veřejnou nabídku ve smyslu příslušných ustanovení občanského zákoníku.

Výběr článků

Načítám