Hlavní obsah

Pořiďte si hlídače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Využití energií je dnes díky technologicky vyspělým zařízením velmi bezpečné a spolehlivé. Není však jistě od věci udělat ještě něco navíc a minimalizovat dopady případných poruch nebo nešťastných událostí. Uvedené platí i pro zemní plyn.

http://samoobsluha.ppas.cz/

Článek

Aby plynový spotřebič  správně fungoval, potřebuje dostatek vzduchu a správný a funkční odvod spalin, které jsou komínovým systémem odváděny mimo objekt, kde se rozptýlí ve vzduchu. Nepředstavují tedy za běžných okolností žádné nebezpečí. V případě špatného odvodu spalin, se však při shodě nepříznivých okolností mohou vracet zpět do místnosti a v ní se shromažďovat. To může být způsobeno například neprůchodností komínových cest, nebo zanesením výměníku spotřebiče způsobeným zanedbáním jeho údržby.

http://samoobsluha.ppas.cz/

Moderní plynové spotřebiče jsou již vybaveny detektorem, který uvedené zaznamená a spotřebič automaticky vypne. U starších typů spotřebičů však toto zařízení není vždy pravidlem. Jistotou, která prakticky zcela eliminuje případné nebezpečí přiotrávení oxidem uhelnatým, byť toto je při správném provozu plynového  spotřebiče a spalinových cest jen teoretické a hrozí pouze při shodě několika nepříznivých okolností, je pořízení  detektoru CO. Ten v předstihu spolehlivě upozorní na přítomnost oxidu uhelnatého při provozu plynových spotřebičů, již při zaznamenání velmi nízké koncentrace, která ještě nijak neohrožuje zdraví. Chcete-li si toto užitečné zařízení pořídit,  můžete se obrátit třeba na svého dodavatele plynu. Například Pražská plynárenská  zajistí pro své zákazníky detektory CO za výhodných podmínek a poskytneme jim zároveň i veškeré související poradenství.

Výběr článků

Načítám