Hlavní obsah

Pořiďte si atraktivní a bezúdržbovou terasu od českého výrobce

Novinky, WPC - WOODPLASTIC a.s.

Český dřevěný kompozit je natolik kvalitní materiál, že vám umožní zařídit si terasu jako další prostor svého bytu. Ten nejkrásnější. Prkna Terafest® mají reprezentativní vzhled, dlouhou životnost a snadno se udržují bez potřeby dodatečných investic. Český výrobce WPC – Woodplastic na ně poskytuje záruku až 25 let.

Foto: WPC - WOODPLASTIC a.s.

Kompozitní terasa z prken Terafest®, český výrobce WPC – Woodplastic

Článek

Specifické vlastnosti materiálu WPC otevírají široké možnosti jeho použití. Obvykle se s ním lze setkat v podobě prken na zahradních terasách, kolem bazénů nebo na balkonech. Stále častěji se však využívá i v případě komerčních realizací, jako jsou hřiště, městský mobiliář, nábřeží, velké střešní terasy, hotelové lodžie, lávky, ploty, zábradlí, stínicí lamely nebo čistě dekorativní prvky.

V Evropě patří již řadu let k nejvýznamnějším producentům špičkového dřevěného kompozitu česká společnost WPC – Woodplastic. Ve svém středočeském závodě vyrábí prkna Terafest® za pomoci patentované americké laserové technologie Strandex. Speciální směs tvoří moučka ze zbytkového dřeva z obnovitelných zdrojů obohacená vysokohustotním polyethylenem.

Díky složení materiálu a způsobu výroby umí v Bukovanech u Benešova vyrobit plně recyklovatelná prkna, která dokonale imitují dřevěný povrch. Zároveň však dokážou minimalizovat veškeré negativní vlastnosti dřeva, především krátkou životnost, nasákavost, kroucení, hnilobu, tvoření třísek anebo nutnost opakované, finančně i časově náročné údržby.

Kompozitní terasa z prken Terafest®, český výrobce WPC – WoodplasticVideo: WPC - WOODPLASTIC a.s.

Prkna Terafest® vyžadují jen minimum údržby

WPC – Woodplastic vyrábí svá plnoprofilová prkna v několika šířkách a běžných skladových délkách. Způsob výroby však firmě umožňuje pružně reagovat i na nejrůznější atypické požadavky klientů tak, aby maximálně vyhověla jejich potřebám, včetně realizace tzv. na klíč. Součástí nabídky jsou jak terasy, plotové díly či obkladové profily, tak i veškeré další klíčové komponenty potřebné k dokončení terasy, jako jsou podkladové nosiče, klipy nebo lišty.

Vedle reprezentativního designu a povrchu příjemného na dotyk patří k hlavním přednostem prken Terafest® především jejich odolnost a dlouhá životnost. Minimálně nasákavý materiál je rezistentní vůči běžným rozmarům počasí, ale i bazénové chemii nebo slané vodě. Prkna se snadno a rychle montují a finální terasu není třeba natírat, olejovat ani impregnovat. Zcela postačí ji občas zamést a opláchnout proudem vody.

Výrobou atraktivních prken Terafest® v celé škále přirozených barevných odstínů však služby zákazníkům nekončí. WPC – Woodplastic disponuje rozsáhlou sítí terasových center a certifikovaných partnerů, a to nejen v ČR, ale i v zahraničí. Proškolení spolupracovníci výrobce zákazníkům kdykoli bezplatně pomohou s výběrem prken a s návrhem terasy, zdarma vypracují kalkulaci a v případě zájmu jim terasu také profesionálně nainstalují.

Výběr článků

Načítám