Hlavní obsah

Pojištění auta zdražilo až o 50 %

Komerční článekPorovnej24.cz

Ceny povinného ručení stále rostou, může za to vyšší odškodné. Pojišťovny posílají nové ceny často těsně před termínem výpovědi původní smlouvy. Vyplatí se tak porovnat nabídky pojišťoven online.

Pojištění auta zdražilo až o 50 %

Článek

Ceny povinného ručení ve srovnání s loňským rokem stouply o 15 %. Vyplývá to z dat serveru Porovnej24, který sdružuje ceny většiny pojišťoven. „V některých segmentech aut došlo ke zdražení dokonce o více než 50 %“, uvedl Zdeněk Novák, produktový manažer Porovnej24.cz. Zdražování ale stále nekončí. Může za to nový občanský zákoník a vyšší pravděpodobnost, že pojišťovna zaplatí vysoké odškodné.

Pro zjištění aktuální nabídky pojišťoven můžete použít kalkulačku povinného ručení.

Kromě vyššího odškodného pojišťovny zvýšení odůvodňují i povinným tříprocentním příspěvkem do fondu zábrany škod, vysokým paušálním poplatkem za hodinu hasičského zásahu i to, že zrušený příspěvek nepojištěných řidičů do Garančního fondu ČKP bude třeba nahradit z pojistného.

Pojišťovny více než o zdražení mluví o segmentaci klientů. Rizikoví klienti, jako jsou například mladí lidé ve velkých městech se silnými vozy, si připlatí více. A to i v případě, že konkrétně oni sami jezdí bezpečně.

Jak vybrat nejvýhodnější pojištění a přijít k zajímavým bonusům? Jednoduše porovnejte nabídky v on-line kalkulačkách a vyberte si tu nejvýhodnější. Pokud budete chtít změnit pojišťovnu, je užitečné se poptat, jakou lze získat slevu v případě, že jezdíte bez nehod. Princip bonusů je takový, že za každý rok jízdy bez nehod získáte pětiprocentní slevu na pojistném. Jejich prostřednictvím lze v zásadě dojít k poloviční slevě.

Sjednat povinného ručení za online ceny vám pomůže například srovnávač povinného pojištění.

Výběr článků

Načítám