Hlavní obsah

Pětina Čechů dává k Vánocům peníze. Originálnější jsou ale dárkové poukazy

Novinky, OREA HOTELS s.r.o.

Dárek, na který bude obdarovaný vzpomínat i po letech. Ne, teď rozhodně nemluvíme o kosmetice a knihách, dárcích, které Češi volí nejčastěji. Buďte letos originální a obdarujte své blízké něčím netradičním. Třeba poukazem na pobyt. V nabídce jich jsou stovky, včetně opravdu originálních. Co byste řekli na „pobyt proti stresu“?

Nedávejte obálku s penězi, je zoufale neoriginální. Věnujte raději poukaz na pobyt!

Článek

Navíc máte často možnost pořídit tento dárek takzvaně na zkoušku.

Kosmetika, knihy a drobná elektronika  - to jsou dárky, které Češi nacházejí pod stromečkem nejčastěji. Pětina Čechů pak svým blízkým k Vánocům dává obálku s penězi. De facto se tak vyhýbá předvánočním nákupům a své blízké „odbude“, ať si něco pořídí sami. Jde sice o dárek praktický, ale pořádně neosobní.

V západní Evropě na to jdou už dlouhá léta jinak a nadělují si tu dárkové poukazy všeho druhu. Jde o jednu z nejoblíbenějších forem obdarování, která se pomalu dostává i k nám. Výhody jsou jasné: originalita, osobitost a snadné pořízení přímo z domova. Poukaz na luxusní wellness pobyt, romantickou večeři nebo víkend na horách ve dvou pořídíte za pár minut přes internet.

Vybírejte pečlivě, u koho dárek pořídíte

Nicméně je dobré si nejdřív internetové nabídky v klidu prohlédnout a ne bezhlavě kupovat první pobyt, na který narazíte. Pravda, hitem posledních let je nákup podobných pobytů skrze slevové portály, ale ne všechny z nich jsou kvalitní a důvěryhodné. Kvalita služeb často kolísá, klientů je tolik, že se na vás s termínem často dostane až po několika měsících a nákup podobného poukazu je mnohdy o kompromisu – ať už se to týká lokality, služeb nebo termínu.

Nechcete advent strávit v obchodech? Nakupujte přes internet.

Darujte víc než jen pobyt!
Pokud pořídíte některý z dárkových poukazů u OREA HOTELS, pak vězte, že nedarujete „jen“ pobyt a stravování. V ceně balíčku jsou obvykle ukryté ještě další benefity – parkování zdarma, volný vstup do bazénu, vířivky, fitness, některé z wellness procedur, drobné dárky na pokoji, slevy na další služby a mnohé další.

Pokud má jít o dárek „bez kompromisů“, který potěší a nezpůsobí starosti, pak je rozhodně lepší nakupovat přímo u konkrétního hotelového řetězce. Například OREA HOTELS mají na svých stránkách dokonce samostatnou sekci, jež je věnovaná dárkovým poukazům. „V nabídce jich máme v řádu stovek, platnost poukazu je jeden rok a obdarovaný si sám vybere, v jakém termínu chce dorazit,“ popisuje manažerka jednoho z hotelů, do kterého můžete pořídit třeba poukaz na wellness pobyt.

Pobyt téměř ušitý na míru

Tady vybraný poukaz je tak téměř ušitý na míru – můžete si vybrat „jen“ víkendový pobyt s wellness aktivitami, nebo zvolit poukaz třeba na týdenní dovolenou. V nabídce jsou i pobyty cílené na seniory, na odbourání stresu, romantické pobyty pro zamilované i pro celé rodiny. Hotelový řetězec má navíc své hotely po celé republice – nemusíte proto cestovat nijak daleko, nebo naopak vybrat lokalitu, ke které má obdarovaný blízko. Ať už jsou to Krkonoše, nebo Mariánské Lázně.

Nechcete advent strávit v obchodech? Nakupujte přes internet.

První příčku drží wellness pobyty

„Nabídku neustále rozšiřujeme, ale největší zájem je dlouhodobě o relaxační a wellness pobyty,“ přibližuje preference Čechů manažer OREA Vital Hotelu Sklář v Harrachově. Dárkový poukaz tak kromě ubytování a polopenze zahrnuje i některé wellness procedury – masáže, zábaly, volné vstupy do bazénu, vířivky, sauny. V nabídce poukazů jsou i tematické „čokoládové víkendy“, antistresové pobyty s medovými procedurami, pobyty „jen pro ženy“…

„Velmi oblíbeným dárkem jsou i romantické pobyty pro dva,“ dodává. Jejich součástí bývá romantická večeře při svíčkách, drobné dárky na pokoji, společná aromatická koupel s lahví sektu nebo pobyt v privátní vířivce. Na oblibě v poslední době získávají i poukazy na gastronomické zážitky, případně pobyty cílené na seniory, které jako netradiční vánoční dárek pořizují děti nebo vnoučata.

Nechcete advent strávit v obchodech? Nakupujte přes internet.

Universální voucher i dárek na zkoušku

Pokud si člověk není jistý výběrem, může pořídit i univerzální voucher v konkrétní hodnotě. Tisícikorunový se rovná opravdu luxusní večeři, pětitisícový potom pokryje velkou část luxusních pobytů pro dvě osoby. „Nicméně škála cen, hotelů, délek pobytů a jejich zaměření je natolik široká, že se konkrétním poukazem trefíme do vkusu téměř každého,“ říkají v OREA HOTELS.

A v neposlední řadě je tu ještě takzvaný „dárek na zkoušku“, jehož cílem je zbavit Vánoce i té poslední špetky stresu z toho, že se dárek nebude líbit. Vánoce tak opravdu budou svátky klidu – bez reklamací, stornování a zkoumání, jak vrátit nevhodný dárek, už na První svátek vánoční.

Výběr článků

Načítám