Hlavní obsah

Past na zloděje? Kvalitní bezpečnostní dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V loňském roce bylo nahlášeno přes 6000 vloupání do domácností. Škody dosahovaly přes 327 milionů korun a objasněnost těchto případů je necelých 26 %. V praxi to tedy znamená, že dopaden je průměrně jeden zloděj ze čtyř. Ale ani dopadení zloděje není zárukou navrácení peněz.

Past na zloděje? Kvalitní bezpečnostní dveře

Článek

Vyplatí se tak proti těmto případům svou nemovitost pojistit a v ideálním případě riziku vloupání předejít. Jak?

Zloději přicházejí dveřmi…

Je to tak. I když jsou rizikové také balkóny či okna, obzvláště v přízemním objektech, statistiky hovoří jasně. Přes dveře do bytu je návštěva bytařů stále nejpravděpodobnější. Není divu, zdánlivá bezpečnostní vylepšení standardních vchodových dveří totiž bývají doslova vstupní pozvánkou. Obyčejný cylindrický zámek překoná průměrně šikovný zloděj za několik vteřin. A příliš ho nevylepší ani oblíbené bezpečnostní kování či lepší vložka. Pokud takové bezpečnostní prvky nainstalujete na obyčejné vchodové dveře, pak spíše oslabují už tak chatrný a nedostatečně odolný rám. A ve výsledku je pak překonání dodatečného vylepšení ještě jednodušší než u původních dveří bez jakéhokoliv zásahu.

Na co si dát při výběru bezpečnostních dveří pozor?

Chtějte certifikované bezpečnostní dveře na míru. Ideálně vyrobené v České republice. Zapomeňte na bezpečnostní dveře z hobby marketů nebo dovezené z Polska nebo Číny. Bohužel i tyto dveře se jako bezpečnostní jen tváří. I když se certifikáty často honosí, nejsou z české zkušebny, a tudíž jsou neplatné pro českou republiku. Takže kupující může mít problémy nejenom se snadným vykradením, ale také s pojišťovnou, která mu nebude chtít vyplatit odškodné v případě vloupání. Při výběru dodavatele se obraťte na certifikační autoritu. Chtějte zavedenou firmu s tradicí.

MalířiVideo: Next

Parametry bezpečnostních dveří

Bezpečnostní dveře se maličko liší dle způsobu využití. Zatímco dveře do bytu musejí mít ze zákona protipožární certifikát a určitě budete řešit také protihlukové vlastnosti, dveře do domu by měly hlavně těsnit. Bezpečnostní dveře vybírejte ale vždy ve třetí či čtvrté bezpečnostní třídě doplněné bezpečnostním kováním a vložkou ve stejné bezpečnostní třídě. Ujistěte se o zmiňované certifikaci produktu – jak bezpečnostní, tak i protipožární, protihlukové nebo termoizolační. Široký výběr povrchů by měl být standardem, možnost bezpečnostního prosklení, světlíků, kazetového zpracování nebo frézování povrchu pak příjemným bonusem. V neposlední řadě pak profesionální montáž a servis.

Bezpečnostní dveře NEXT

Bezpečnostní dveře vyrábíme bez mála již 30 let a neustále je technicky zdokonalujeme. Poskytneme nezávaznou konzultaci s odborníky a připravíme řešení na míru zdarma, máme tým profesionálů, kteří zajistí odbornou montáž i záruční a pozáruční servis. Naše zámečnická pohotovost funguje 24 hod 7 dní v týdnu.

Výběr článků

Načítám