Hlavní obsah

Otevřené bankovnictví KB přináší digitální transformaci firmám

Komerční článek

Komerční banka (KB) patří mezi průkopníky Otevřeného bankovnictví. První v České republice nabídla multibanking i pro firmy.

Foto: Komerční banka

Otevřené bankovnictví KB přináší digitální transformaci firmám

Článek

Jedno internetové nebo mobilní bankovnictví KB vám nyní stačí k obsluze všech vašich účtů z pohodlí kanceláře nebo domova, pro klienty i firmy. Díky této funkčnosti můžete mít dnes pod kontrolou zůstatky a transakční historii všech vašich účtů snadno a rychle z jednoho místa. Letos bude možné z takto připojených účtů odesílat i platby.

V Komerční bance už v současné době připojíte 13 českých a slovenských bank a další budou brzy následovat. Donedávna měli klienti tuto možnost jen v rámci svých soukromých účtů, ale nyní už i podnikatelé a firmy využívající internetové bankovnictví MojeBanka Business uvidí banky, které si připojili v rámci agregaci aplikace MojeBanka a brzy i mobilního bankovnictví Mobilní banka Business.

Novinky pro firmy i podnikatele od KB

Komerční banka nabízí pro podnikatele a firmy v oblasti otevřeného bankovnictví řadu inovativních služeb. Díky nové službě KB FirmaProVas.cz nemusí podnikatelé při zahájení nového podnikání obíhat osobně množství různých úřadů. KB zajistí založení firmy „na přání“ rychle do 5 dnů, za režijní cenu zahrnující pouze státem stanovené poplatky (tj. od 5 tis. Kč) a bez dodatečných nákladů. To vše s minimálním úsilím na straně podnikatele.

Fakturoid, jak už název napovídá, slouží k jednoduché správě faktur online přímo z internetového bankovnictví MojeBanka a MojeBanka Business. Fakturoid pomáhá podnikatelům a firmám udělat pořádek ve fakturách, zejména pokud je dnes vystavují v excelu nebo ručně. Novou fakturu snadno vytvoří během několika sekund. Mohou si také evidovat náklady, a to vše mohou sdílet se svou účetní a účetním systémem.

Nová aplikace Board přináší snadný přehled o svém podnikání a umožňuje lépe řídit rozvahu a cashflow své firmy. Pro získání nových obchodních příležitostí nebo vytížení nevyužitých výrobních či logistických kapacit mohou využívat služby ČIA News a Kooperace.cz.

Digitalizace zjednodušuje podnikání

Pokud firma poskytuje své služby klientům Komerční banky, může využít vzdálené ověření identity (eID API) namísto nutné fyzické identifikace klientů na pobočkách této firmy, a to plně v souladu s příslušnými zákony a regulacemi. Další neméně zajímavou službou bude připravované přímé napojení firemních účtů a transakční historie do účetního a podnikového systému. Tyto API služby umožňují dramatický rozvoj, inovace i digitální transformaci v podnikání v době, kdy klienti vyžadují vzdálenou digitální obsluhu více než kdykoliv předtím.

Výchozím bodem pro partnery a vývojáře je KB API portál, kde se nachází všechny potřebné informace pro dostupné i připravované API služby. Komerční banka tak umožňuje třetím stranám využít v jejich aplikacích zabezpečený přístup k informacím a datům, které jsou v souladu s platnou legislativou, jako jsou přehled účtů, zůstatků a transakční historie, možnost provedení platby, ověření identity klienta, aktuální kurzovní lístek nebo třeba vyhledání nejbližší pobočky či bankomatu Komerční banky. Tento portál je také bránou k API službám celé skupiny Société Générale.

„Komerční banka je leaderem v oblasti otevřeného bankovnictví na českém trhu a klientům i firmám umožňuje snadnou správu jejich financí a zjednodušení podnikání. API služby pro partnery i vývojáře otevírají cestu k „bankovnictví bez hranic“, fintechům i start-upům nejen v Komerční bance, ale napříč celou skupinou Société Générale. Věříme, že svou otevřeností budeme nejen motivovat tvůrce aplikací k nalezení nových zážitků, hodnot a využití pro naše společné klienty, ale i ostatní banky na trhu, v jejich propojování s novými inovativními službami,“ uvedl Martin Sládeček, Open Banking Leader Komerční banky.

Výběr článků

Načítám