Hlavní obsah

Osvěžte své vánoční zvyky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už máte na letošní Vánoce napečeno, navařeno a nakoupeno? Zpomalte a odpočiňte si. O tom přece svátky nejsou.

Foto: Lidl.cz

Vytvořte svou vlastní tradici ve spojení s tou českou.

Článek

Blíží se konec roku a s ním spojené sváteční dny. Vánoce nejsou jen o dárcích, ale o tom, jak si vychutnat chvíle strávené s rodinou a blízkými. Neodmyslitelně k tomu patří i klid a pohoda, nejrůznější zvyky i složení štědrovečerní tabule.

Každá rodina má na Vánoce vlastní způsoby, jak je oslavit. Napříč celou naší republikou si lidé pochutnávají na rybí polévce, staročeském Kubovi a smaženém kaprovi se salátem. V dalších koutech nechybí houbová polévka a luštěninový salát, jinde si svátky neumí představit bez vinné klobásy a štóly.

Foto: Lidl.cz

popisek

Liší se i čas, kdy všichni strojí stromeček, usedají ke sváteční tabuli, nebo kdy si rozdávají dárky. Někteří pak dodržují zvyky svých předků a celý den se poctivě postí, pod talíř si ukládají rybí šupinu a krájí jablka, aby zjistili, co je čeká v dalším roce.

Nic ale nebrání tomu, abyste si na Vánoce vytvořili i nové, vlastní tradice. Začít můžete například novou sadou skleniček od Bohemia Crystal, s kterými si pohodové chvíle užijete i se svými přáteli. 5 různých sad lze získat v prodejnách Lidl za 19,90 Kč a 7 samolepek (1 samolepka za každých 500 Kč nákupu). Spojíte tím tak svou vlastní tradici s tou českou. A to už stojí za přípitek! Více informací o akci naleznete zde.

Výběr článků

Načítám